Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Τιτάνας": Ο γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου



Στην υπηρεσία της αναζήτησης νέων μορφών ενέργειας θα τεθεί ο "Τιτάνας", ο γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου, τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση ανέθεσε στην εταιρία κατασκευής υπολογιστών Cray.


Το Εθνικό Εργαστήριο του υπουργείο Ενέργειας στο Οούκ Ριτζ του Τενεσί ζήτησε από την εταιρία να βελτιώσει τις επιδόσεις του ήδη υπάρχοντος υπολογιστή "Τζάγκουαρ".

Τα εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθούν θα ανήκουν στις εταιρίες AMD και NVIDIA και θα ξεπερνούν έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν τα 10 με 20 δισεκατομμύρια μαθηματικές πράξεις το δευτερόλεπτο (petaflops).

Οι μετατροπές θα ολοκληρωθούν το 2013, με αποτέλεσμα ο Τιτάνας να είναι δύο φορές πιο γρήγορος και τρεις φορές πιο οικονομικός στην κατανάλωση ενέργειας από τον σημερινό γρηγορότερο υπολογιστή του κόσμου που βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Εργαστηρίου Τζεφ Νίκολς σε δήλωσή του ανέφερε πως "όλοι οι τομείς της επιστήμης θα ωφεληθούν από την σημαντική αύξηση της ταχύτητας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο σε νέες ανακαλύψεις που μέχρι σήμερα φαίνονταν αδύνατες" και πρόσθεσε πως "ο Τιτάνας θα χρησιμοποιηθεί για σημαντικά και διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα, την ανάπτυξη βιώσιμων βιοκαυσίμων, καταλληλότερους κινητήρες και πυρηνική ενέργεια, αλλά και αποτελεσματικότερη ηλιακή ενέργεια".

Ο υπολογιστής θα εργάζεται κυρίως για την παραγωγή βιοκαυσίμων, βιομάζας, την εξεύρεση μεθόδων καύσης καυσίμων που θα μολύνουν λιγότερο το περιβάλλον, την δημιουργία νέων υλών για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ θα εξετάζει και τρόπους επέκτασης της διάρκειας ζωής των πυρηνικών εργοστασίων.

Η συμφωνία της εταιρείας με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, 97 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ-nooz.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: