Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Λιώνουν οι παγετώνες των Ιμαλαΐων


Η αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία εν μέρει οφείλεται στην κλιματική αλλαγή στον πλανήτη, προκαλεί το λιώσιμο των παγετώνων στα Ιμαλάια,
κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους κατοίκους, στον τουρισμό και στην οικονομία της Κίνας, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στο το βρετανικό περιοδικό "Environmental Research Letters".
.
Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου στο 77% των 111 μετεωρολογικών σταθμών που βρίσκονται στη νοτιοδυτική Κίνα καταγράφηκε μία σημαντική αύξηση των θερμοκρασιών ανάμεσα στο 1961 και στο 2008.

Στους 14 σταθμούς παρακολούθησης που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων, η αύξηση της θερμοκρασίας ήταν 1,73 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή περίπου δύο φορές η αύξηση που καταγράφηκε κατά μέσο όρο τον προηγούμενο αιώνα.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Λι Ζονγκζίνγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών προσδιόρισε τρεις αλλαγές στους παγετώνες οι οποίες θα μπορούσαν εν μέρει να προέρχονται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πολλοί παγετώνες που εξετάστηκαν έδειξαν σημάδια "δραστικής μείωσης" καθώς και μια σημαντική μείωση της μάζας τους, σημειώνει η μελέτη.

"Οι παγετώνες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των χιλιάδων οικοσυστημάτων και διαδραματίζουν καίριο ρόλο στους πληθυσμούς των ανθρώπων" ανέφερουν οι ερευνητές.

Η νοτιοδυτική Κίνα έχει 23.488 παγετώνες, που καλύπτουν έκταση 29.523 τετραγωνικών μέτρων στα Ιμαλάια και στα βουνά Χενγκντουάν και Τάνγκουλα.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: