Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πλημμύρες και πείνα μαστίζουν το Πακιστάν


Ο ΟΗΕ στηλίτευσε την αδύναμη κινητοποίηση υπέρ των πλημμυροπαθών φέτος στο Πακιστάν, την ώρα που στο νότιο τμήμα της χώρας τρία εκατομμύρια άνθρωποι
είναι καθημερινά αντιμέτωποι, μετά τις πλημμύρες, με πραγματική διατροφική κρίση.

Φέτος, μεγάλα τμήματα του εδάφους του νότιου Πακιστάν πλημμύρισαν, για δεύτερο συνεχόμενο έτος. Οι περυσινές πλημμύρες ήταν μάλιστα οι δεινότερες στην ιστορική διαδρομή του Πακιστάν, προκαλώντας άμεσα άνω των 20 εκατομμυρίων αναξιοπαθούντων. Η κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ επικρίθηκε ήδη στο εξωτερικό για τη μη λήψη εκ μέρους της μέτρων, που θα απέτρεπαν την επανάληψη των πλημμυρών.

«Οι παρούσες πλημμύρες και οι επιπτώσεις τους από την ανθρωπιστική σκοπιά δεν προκάλεσαν, εισέτι, το ενδιαφέρον και την προσοχή» της διεθνούς κοινότητας, επισήμανε εκφράζοντας θλίψη ο Λόπες ντα Σίλβα, αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

«Όμως, χωρίς πόρους, εμείς από μόνοι μας τι μπορούμε να πράξουμε» υπέρ των πλημμυροπαθών, διερωτήθηκε εξάλλου.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ΟΗΕ και η πακιστανική κυβέρνηση αξιολόγησαν τον περασμένο μήνα στα 357 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια την αξία της ανθρωπιστικής βοήθειας, που προέχει να προωθηθεί άμεσα προς τα τρία εκατομμύρια πλημμυροπαθών του Πακιστάν, που πεινούν.

Συνολικά οι πλημμυροπαθείς -στο νότιο τομέα του Πακιστάν- υπολογίζονται περίπου στα επτά εκατομμύρια.

Από αυτά τα 357 εκατ. δολάρια, όμως, έως σήμερα μόνη η Ιαπωνία διέθεσε στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: