Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Έφαγε» τη Microsoft η IBM!


Για πρώτη φορά η εταιρεία IBM κατάφερε να ξεπεράσει τη Microsoft, εκτοπίζοντάς την στην τρίτη θέση και καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των εταιρειών
βάσει χρηματιστηριακής αξίας. Την πρωτιά κατέχει σταθερά η Apple.

Στην τρίτη θέση κατάφερε να εκτοπίσει για πρώτη φορά η IBM τη Microsoft, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των εταιρειών βάσει χρηματιστηριακής αξίας. Την πρώτη θέση κατέχει σταθερά η Apple.
Στη χρηματιστηριακή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η κεφαλαιοποίηση της IBM ανήλθε στα 214 δισ. δολάρια, ενώ η κεφαλαιοποίηση της Microsoft υποχώρησε στα 213,2 δισ. δολάρια, για πρώτη φορά μετά το 1996! Η ανατροπή αυτή υποδηλώνει την αλλαγή των τάσεων στον τομέα της τεχνολογίας γενικότερα, αλλά και την απομάκρυνση των καταναλωτών από τους προσωπικούς υπολογιστές, ειδικότερα.

Πριν από έξι χρόνια, ο διευθύνων σύμβουλος της IBM, Σαμ Παλμισάνο, είχε προχωρήσει στην πώληση του τομέα ηλεκτρονικών υπολογιστών της ΙΒΜ προκειμένου η εταιρεία να επικεντρωθεί στο λογισμικό και τις υπηρεσίες προς τις εταιρείες. Η Microsoft, παρότι έχει αναπτυχθεί στους τομείς της διαφήμισης στο διαδίκτυο και των παιχνιδιών, το βασικό τμήμα των εσόδων της προέρχεται από τα λογισμικά των Windows και του Office που χρησιμοποιούνται κυρίως στους προσωπικούς υπολογιστές.


Πηγή: protothema.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: