Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

limoncello (λιμοντσέλο)

limoncello (λιμοντσέλο)

Αρωματικό λικέρ λεμονιού. Θεωρείται από τα πιο εύγευστα λικέρ για όλες τις χώρες.

Το σαφράν (ζαφορά) το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε χρώμα (έντονο κίτρινο, κροκί), στο ηδύποτό μας.


Είναι προτιμότερο στο πρώτο στάδιο (με τις φλοίδες) να χρησιμοποιήσουμε κάποιο δοχείο με μεγάλο στόμιο όπως βάζο, παρά στενό όπως μπουκάλι, γιατί θα δυσκολευτούμε με τις φλούδες των φρούτων.

Υλικά
10 λεμόνια ή λεμόνια λάιμ
1 λίτρο(α) καθαρό οινόπνευμα (90 βαθμοί)
για το σιρόπι:
1 κιλό(ά) ζάχαρη
1 λίτρο(α) νερό
1/2 κ.γλ. ζαφορά (σαφράν) - (προαιρετικά)

Διαδικασία
Πλένω πολύ καλά τα λεμόνια ή τα λάιμ μου. Αφαιρώ τη φλούδα, φροντίζοντας όμως να μην κόψω μαζί και τις λευκές ίνες, γιατί πικρίζουν. Άρα πηγαίνω όσο το δυνατόν πιο εξωτερικά κι επιφανειακά κατά το κόψιμο. Φυλάω τις φλοίδες και τις βάζω σε ένα μεγάλο γυάλινο (διαφανές) δοχείο μαζί με το οινόπνευμα. Φροντίζω να αφήσω λίγο κενό στο στόμιο, ώστε να μπορεί να αναπνεύσει το λικέρ μου. Κλείνω το δοχείο και το αφήνω στο ψυγείο για 5 μέρες.

για το σιρόπι:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθούν καλά οι κόκκοι και να σχηματιστεί ένα λείο σιρόπι.

για τη "συναρμολόγηση":
Αφαιρώ από το δοχείο τις φλοίδες του λεμονιοή του λάιμ και προσθέτω στο υγρό το σιρόπι και το σαφράν. Αν χρειάζεται, μοιράζω ισόποσα σε μπουκάλια. Κλείνω καλά το δοχείο και το αφήνω για 2 βδομάδες πίσω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να τραβήξει το αλκοόλ.

Πίνεται παγωμένο μετά το φαγητό σε ποτήρια του λικέρ.

Πηγή: pastrychef.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: