Μείωσε 80 θερμίδες από τα κλασικά πιτάκια και σέρβιρε χωρίς ίχνος ενοχής. Έχουν μόλις 150 θερμίδες η μερίδα!
Συστατικά
- Για τη ζύμη: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 του ποτηριού νερό χλιαρό ή όσο χρειαστεί για το αλεύρι
- 1 κ.γ. bakinf powder
- 1 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση: 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άγρια χόρτα
- Ελαιόλαδο
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι, αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
1Σε μια λεκάνη ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι
2Άνοιξε μια λακκούβα και πρόσθεσε σιγά, σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη ζύμη (ίσως χρειαστείς περισσότερο νερό) που δεν κολλά στα χέρια
3Σκέπασε με πετσέτα και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου
4Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο νερό να βράσει μαζί με ελαιόλαδο
5Ρίξε μέσα τα χορταρικά σου πλυμένα και καθαρισμένα να μαραθούν και να μαλακώσουν
6Σε ένα μικρό τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο σόταρε ελαφρά το σκορδάκι και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά
7Αφού στραγγίξεις τα χορταρικά σου πρόσθεσε και το σκόρδο με το κρεμμύδι και ανακάτεψε καλά
8Αλατοπιπέρωσε και άφησε σε μια λεκάνη
9Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα λεπτά και κόψε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια με ένα μπολάκι ή πιατάκι του καφέ
10Βάλε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε πιτάκι και τύλιξε σε ρολάκι, λαδώνοντας με ένα πνέλο
11Αφού τυλίξεις όλα τα πιτάκια στρώσε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα
Πηγή: tlife.gr
SHARE THIS
0 σχόλια: