Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή κρέμας πορτοκαλιού με καραμέλα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
3 φλιτζάνια (750ml) χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ζάχαρη
6 αυγά και 4 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά λεπτοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη, για την προετοιμασία της καραμέλας
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι φτιάξτε την καραμέλα με τη ζάχαρη και χύστε τη σε ένα πτυχωτό πυρίμαχο σκεύος.
2. Χτυπήστε μαζί τα αυγά, τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη ελαφρώς.
3. Προσθέστε τη φλούδα πορτοκαλιού και το χυμό και συνεχίστε το ανακάτεμα.
4. Χύστε το μίγμα στο πυρίμαχος σκεύος και ψήστε για 1 ώρα, πάνω από ένα ταψί με 2-3 εκατοστά ζεστό νερό.
5. Αφαιρέστε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσει τελείως πριν το αναποδογυρίσετε.
Πηγή: queen.gr
0 σχόλια: