Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς θα προστατέψετε την καρδιά σας


Πώς θα προστατέψετε την καρδιά σας

Μειώστε τις πιθανότητες να εμφανίσετε μια από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου.


Αν είστε νέες και νομίζετε πως τα καρδιαγγειακά προβλήματα δεν αφορούν τη γενιά σας, πλανάστε καθώς έρευνες αποδεικνύουν πως η συσσώρευση ουσιών στις αρτηρίες που μακροπρόθεσμα οδηγεί σε φράξιμό τους ξεκινά από τα εφηβικά χρόνια. Ωστόσο αν ελέγξετε με συγκεκριμένους τρόπους το λίπος στη διατροφή σας μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσετε στο μέλλον μια από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου των γυναικών.

Ποια λιπαρά επιτρέπεται να καταναλώνετε και ποια όχι:

Προστατέψετε την καρδιά σας καταναλώνοντας λίπη που αυξάνουν την καλή χοληστερόλη, συμπεριλαμβανομένων μονοακόρεστων λιπών (που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και τα καρύδια) και πολυακόρεστων (που βρίσκονται στα ψάρια). Μειώστε τα κορεσμένα λίπη (τυρί, κρέας) και ελαχιστοποιήστε τα trans λιπαρά (κυρίως junk food και τυποποιημένα προϊόντα).

Κρατήστε σε χαμηλό επίπεδο τα λιπαρά:

Μειώστε τα επίπεδα λίπους που καταναλώνετε, αλλά όχι πάρα πολύ. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που μείωσαν τα λιπαρά στο 20% της διατροφής τους δεν μείωσαν καθόλου τις πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα σε σχέση με άλλες που έτρωγαν λίγα λιπαρά περισσότερο. Κρατήστε τα στο 30% περίπου της διατροφής σας και φυσικά συμβουλευτείτε τον διατροφολόγο σας.

Καταναλώστε μαγιονέζα και μειώστε το ζωικό βούτυρο. Η μαγιονέζα έχει λιγότερα κορεσμένα λίπη, καθώς συνήθως παρασκευάζεται με λάδι σόγιας, διπλάσια ποσότητα καλών για την καρδιά λιπών και σχεδόν τις ίδιες θερμίδες σε σχέση με το ζωικής προέλευσης βούτυρο. Οπότε το να την αποκλείσετε από τη διατροφή σας δεν είναι πανάκεια, ούτε θα σας σώσει.

Αποφύγετε τα τυριά:

Το τυρί και όχι το κρέας είναι η κύρια πηγή κορεσμένου λίπους. Για αυτό φερθείτε του με μετριοπάθεια. Καταναλώστε πιο πολύ εκείνα με τα λιγότερα «κακά» λιπαρά και τα υπόλοιπα δείτε τα σαν ένα δώρο στον εαυτό σας που και που.

Κρατήστε το μέτρο:

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια μεσογειακή διατροφή χωρίς υπερβολές προς κανένα από τα δύο άκρα και χαρίστε στην καρδιά σας τονωτικές ενέσεις μακροζωίας.
Πηγη:http://www.newsbeast.gr/

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: