Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Χοντρό παιχνίδι για να αφήσουν Samsung και LG το Android


Καθώς μία μεγάλη εξαγορά (12,5 δισ. δολάρια) της Motorola Mobility από την Google βρίσκεται στα σκαριά, πολλές εταιρίες, ιδιαίτερα μικρότερες όπως η INQ,
«τρέμουν» και σκέφτονται να αποχωρήσουν από την ομάδα των κατασκευαστών που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android.

Δύο από αυτές τις εταιρίες είναι οι πλέον μεγάλες ανταγωνίστριες της Apple στο χώρο των smartphones, η Samsung και η LG.

Το έναυσμα δίνει η “εντολή” του υφυπουργού της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, ο οποίος τόνισε ότι «σε μακροχρόνιο επίπεδο, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στη Google».

Είναι προφανές ότι η εντολή έρχεται με φόντο την σχετικά μακρινή αλλά αρκετά μεγάλη πιθανότητα πως η Google θα εισέλθει στο χώρο των κατασκευαστών μέσω της εξαγοράς της Motorola Mobility, αφήνοντας έτσι εταιρίες που χρησιμοποιούν Android «στα κρύα του λουτρού», αφού λογικά πολλοί χρήστες θα προτιμήσουν την κατασκευάστρια, της οποίας το λογισμικό χρησιμοποιείται.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η Samsung και η LG θα υποφέρουν, αφού βασίζονται στην ποιότητα και δημοτικότητα του Android για να κονταροχτυπηθούν στα ίσια με την «ανώτερη» Apple ιδιαίτερα εάν θυμηθούμε πως το Android κατέχει το 53% της αγοράς.

Όλα τα στοιχεία μίλησαν για μία εξαγορά της Hewlett-Packard από τη Samsung, η οποία όμως διαψεύσθηκε από τους εκπροσώπους και των δύο εταιριών. Παρόλα αυτά η φήμη για την συνεργασία Samsung/LG και HP σε ό, τι αφορά το webOS, το αξιόλογο λειτουργικό της HP, είναι ακόμη εκεί έξω, προκαλώντας μία λογική απορία σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αφού ο πιθανός αυτός αντικαταστάτης του Android θα μπορούσε να ικανοποιήσει την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.


Θα “δούλευε” η συνεργασία…

Ο γενικά αποδεκτός λόγος της μερικής αποτυχίας του WebOS, ήταν η έλλειψη μάρκετινγκ και hardware. Ο συνδυασμός Samsung και webOS θα μπορούσε, σύμφωνα με τους ειδικούς, να πετύχει για πολλούς λόγους:

1- Η Samsung θα απομακρυνθεί από την περίεργη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Google και Motorola Mobility και τα περαιτέρω επακόλουθα.

2- Η HP έχει πολύ μεγάλη λίστα πατεντών, τις οποίες η Samsung θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει. Μάλιστα, η λίστα είναι τόσο πλήρης, που ακόμα και η «κυνηγός» δικαστικών μαχών όσον αφορά τις πατέντες, Apple, δεν είχε μηνύσει την ΗΡ λόγω του μεγάλου «οπλοστασίου» της δεύτερης που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σε αντιμηνύσεις. Έτσι, με την απομάκρυνση του Android από την εικόνα της διαμάχης η οποία μαίνεται ανά τον δικαστικό πλανήτη μεταξύ των δύο εταιριών, η Samsung θα μπορούσε να συνεχίσει ακάθεκτη, με την Apple να τη μηνύει πολύ πιο δύσκολα.

3- Η Samsung γνωρίζει πολύ καλά το πώς να κατασκευάζει ποιοτικό hardware. To μόνο που της λείπει είναι ένα αξιόπιστο και καλό λειτουργικό σύστημα.

4- Η Samsung έχει στη γκάμα των προϊόντων της smartphones, ταμπλέτες, υπολογιστές, τηλεοράσεις και home cinema, μεταξύ άλλων. Εάν θέλουν να «χτυπήσουν» την Apple θα πρέπει να το κάνουν σε όλα τα μέτωπα, ιδιαίτερα εάν εφαρμοστεί αυτό το OS όχι μόνο στα smartphones αλλά και στις ταμπλέτες, τους υπολογιστές (κάτι που ήδη είχε αρχίσει να πραγματοποιεί η HP) αλλά και στις τηλεοράσεις (το DLNA και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο είναι «στάνταρ» στα νέα μοντέλα) και home cinema.

Δυστυχώς απ’ ό, τι φαίνεται, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ο συνδυασμός webOS και Samsung δεν θα έρθει άμεσα. Η δύναμη του Android και το μερίδιο του 53% της αγοράς είναι μία υπερβολικά προσοδοφόρα ευκαιρία που δεν αφήνει ούτε τη Samsung ούτε την LG ασυγκίνητες.

Το μόνο που θα μπορεί να γίνει είναι και η τελευταία πιθανότητα, της μη αγοράς κανενός OS αλλά της από κοινού με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, πραγματοποίησης ενός εντελώς νέου λειτουργικού, κάτι το οποίο εμπεριέχει και πολύ ρίσκο αλλά παράλληλα και πιθανότητες για πολλές απολαβές (High-Risk/High-Yield).

Πηγή: protothema.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: