Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Οι εξελίξεις με την Proton Bank


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε και ανέθεσε στον Πρόεδρο ΔΣ και Εντεταλμένο Σύμβουλο
κ. Ιωάννη Γαβρίλη τη διερεύνηση ενδεχόμενων στρατηγικών συνεργασιών και συνεργειών με την Proton Bank, μετά από διενέργεια σχετικών ελέγχων, όπως οικονομικού, φορολογικού και νομικού. Το έργο του Προέδρου ΔΣ θα συνδράμει Επιτροπή υπό την προεδρία του, αποτελούμενη από τα ακόλουθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: κ.κ. Ιωάννη Ιωαννίδη και Αλέξανδρο Αντωνόπουλο.

Η υπόθεση της Proton Bank έχει προκαλέσει και πολιτικές αντιπαραθέσεις μετά την προσθήκη που έγινε στο πολυνομοσχέδιο με την οποία καλύπτεται η τοποθέτηση κρατικών διαθεσίμων στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Ο υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη τοποθέτησή του στη Βουλή υποστήριξε ότι: «Το δημόσιο έχει στρατηγικά συμφέροντα στην Proton Bank, γιατί έχει επενδύσει χρήματα και έχει θεσμικά συμφέροντα στο όνομα της ευστάθειας του συστήματος».

Η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για την εισαγωγή της ρύθμισης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκτός της διαδικασίας που προβλέπει ο Κανονισμός για τις τροπολογίες, αλλά και για τον τεράστιο όγκο των τροπολογιών που συνοδεύουν το πολυνομοσχέδιο, με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) να ζητά την προσέλευση του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου για να παράσχει εξηγήσεις.

«Η κατάσταση είναι έκτακτη και δεν δικαιολογείται να ασκείται κριτική επί τη βάσει ομαλών καταστάσεων», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου. Η επί της ουσίας ωστόσο, κριτική της ρύθμισης, οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε επιθέσεις εναντίον του εκπροσώπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε μια, κυμαινόμενης έντασης, αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έπειτα από εντονότατες αντεγκλήσεις με το Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε την εισαγωγή της ρύθμισης, που δικαιώνει αναδρομικά την στήριξη της Proton Bank με διαθέσιμα του Δημοσίου, ως κίνηση που διατρανώνει τη φερεγγυότητα και ευστάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος:

«Το δημόσιο, σε συνδυασμό με την διατραπεζική αγορά, τοποθετεί τα διαθέσιμά του, με τρόπο που να διευκολύνεται η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. «Όταν έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα, οφείλει να συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητας του συστήματος, γιατί αυτό είναι αναπτυξιακά και κοινωνικά ζωτικό για τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: .real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: