Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Διακοπές με το κατοικίδιο


Έχετε κατοικίδιο και αναρωτιέστε τί θα το κάνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών; Αν δεν θέλετε να το αποχωριστείτε, υπάρχουν λύσεις, αφού οι διακοπές
δεν συνιστούν ανυπέρβλητο εμπόδιο ούτε για τη μεταφορά, ούτε για τη διαμονή, μολονότι οι συνθήκες δεν είναι πάντα τόσο απλές.

Με αεροπλάνα και βαπόρια

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι απαγορευτικά για τα ζώα αν ακολουθήσει κανείς κάποιους απλούς κανόνες συμπεριφοράς: Στα αεροπορικά ταξίδια, για πτήσεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, τα μικρά ζώα που ζυγίζουν έως 8 κιλά μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα του αεροσκάφους. Αρκεί να είναι ενημερωμένη η αεροπορική εταιρεία και ο ιδιοκτήτης να διαθέτει ειδικό κλουβί μεταφοράς του κατοικίδιου. Εάν το βάρος του ζώου είναι μεγαλύτερο τότε ταξιδεύει με τις αποσκευές.

Στα πλοία τα πράγματα είναι πιο απλά αφού όσο κι αν ζυγίζει το ζώο μπορεί να ταξιδέψει μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Θεωρητικά οι σκύλοι πρέπει να ταξιδεύουν σε ειδικά κλουβιά στα καταστρώματα των πλοίων, αλλά στην Ελλάδα κανείς δεν επιβάλλει επί της ουσίας τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Σε τρένα και λεωφορεία, η μεταφορά επιτρέπεται μόνο μέσα στα ειδικά κλουβιά.

Ταξίδι σε χώρα της Ε.Ε.

Για να ταξιδέψει κάποιος με το κατοικίδιό του σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει πρώτα να του βγάλει διαβατήριο, μια ειδική ηλεκτρονική ταυτότητα, το τσιπ εντοπισμού, ενώ οφείλει να είναι και πλήρως εμβολιασμένο.

Επίσης μία εβδομάδα πριν ταξιδέψει «θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, τόσο για ενδοπαράσιτα όσο και για εξωπαράσιτα, αλλά και σε κλινική εξέταση και μάλιστα σε αιματολογικό έλεγχο τόσο για λεισμανίαση (καλαζάρ) όσο και για ερλιχίωση (ασθένεια των τσιμπουριών). Όλα αυτά αναφέρονται στο διαβατήριο του ζώου μαζί με την υπογραφή και την σφραγίδα του κτηνίατρου.

Διακοπές χωρίς το κατοικίδιο

Για όσους προτιμούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους από τον πιο πιστό τους φίλο, οι λύσεις δεν λείπουν: Η αναζήτηση προσωρινής φιλοξενίας αρχίζει από τους συγγενείς και φίλους πριν καταλήξει στα ειδικά «ξενοδοχεία» κατοικίδιων που μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φροντίδα για το ζωάκι τους.

Είτε μέσω του κτηνιάτρου, είτε μέσω φίλων ή και του διαδικτύου σήμερα είναι εύκολο να βρει κανείς πολλούς τέτοιους χώρους σε πολλές περιοχές της Αθήνας ή της Αττικής. Ενδεικτικά, σε ξενώνα μικρών ζώων που παρέχει και επίβλεψη κτηνιάτρου, η καθημερινή φροντίδα και η διατροφή για τα μικρά ζώα κοστίζει περίπου 15 ευρώ ημερησίως, ενώ για τα μεγάλα φτάνει τα 25 ευρώ.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: