Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Διακοπές σε φίλους: Πώς θα είστε ο τέλειος καλεσμένος



Η οικονομική κρίση μεταμορφώνει τα εξοχικά των φίλων και των συγγενών σε όαση καλοκαιρινών διακοπών, αναγκάζοντας όμως ταυτόχρονα τους καλεσμένους να συμπεριφέρονται, κατά τη διαμονή τους εκεί, σύμφωνα με τους «κανόνες του σπιτιού».
Για να περάσετε όλοι εξίσου καλά, και να μην κάνετε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να μετανιώσει για την ώρα και τη στιγμή που σας κάλεσε, κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας το παρακάτω «εγχειρίδιο» του καλού καλεσμένου και κάντε τις συμβουλές μας πράξη κάθε φορά που σας δίνεται η ευκαιρία:

Συμβάλλετε στην καθαριότητα: Η καθαριότητα είναι από τις συνηθισμένες αφορμές διενέξεων σε ένα σπίτι με πολλά άτομα. Δεν λέμε να αρχίσετε να σφουγγαρίζετε και να πλένετε τζαμόπορτες στα καλά καθούμενα, ούτε να στρώνετε το κρεβάτι προσέχοντας το παραμικρό τσαλάκωμα, αλλά να φροντίζετε να μην αφήνετε ποτέ το μπάνιο λερωμένο ή το κάθισμα της λεκάνης σηκωμένο. 

Μη δανείζεστε χωρίς να ρωτήσετε και μην ψαχουλεύετε και κατασκοπεύετε:Ακόμα κι αν πρόκειται για το σπίτι της αδερφής ή της κολλητής σας, αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να εισβάλλετε στην κρεβατοκάμαρά της και να δανείζεστε ρούχα και καλλυντικά χωρίς να τη ρωτήσετε –αυτό ισχύει ακόμα και αν ζείτε την ανεμελιά της εφηβείας.

Έχετε τα δικά σας είδη προσωπικής χρήσης: Αν όχι σεντόνια και πετσέτες, για τα οποία θα πρέπει όμως να έχετε συνεννοηθεί με τον «κύριο» ή την «κυρία» του σπιτιού, πάντως σίγουρα τα δικά σας καλλυντικά, νυχτικό, παντόφλες κ.ο.κ. 

Μην προγραμματίζετε χωρίς τον «ξενοδόχο»: Εννοώντας ότι δεν είναι σωστό να κανονίσετε π.χ. κάποια βραδινή έξοδο, κατά την διάρκεια των διακοπών, χωρίς να ειδοποιήσετε πρώτα τον οικοδεσπότη. 

Βοηθάτε στις δουλειές: Κάθε φορά που βρίσκετε την ευκαιρία να βοηθήσετε σε κάτι τον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα μη διστάσετε να το κάνετε. Μάλιστα, μεγαλύτερη προθυμία θα δείξετε αν προτείνετε να κάνετε κάτι συγκεκριμένο, π.χ. να πλύνετε τα πιάτα, να κόψετε σαλάτα, να μαζέψετε το τραπέζι κ.λ.π. Από την άλλη μην το παρακάνετε σε βαθμό που να γίνετε εμπόδιο –π.χ. αφήστε τους οικοδεσπότες να μαγειρέψουν όπως εκείνοι ξέρουν και πείτε τους να σας ενημερώσουν αν θέλουν βοήθεια. 

Να είστε έτοιμοι για όλα ή… για τίποτα: Οι οικοδεσπότες σας πιθανώς θα έχουν τη διάθεση να σας δείξουν την γύρω περιοχή, να σας πάνω στα ομορφότερα σημεία της, στις καλύτερες ταβέρνες της αλλά μπορεί και να μην την έχουν –ή να μην την έχουν συνέχεια. Να θυμάστε ότι χρειάζονται και εκείνοι χρόνο για τον εαυτό τους, να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν, οπότε αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός για να κάνετε και εσείς το ίδιο. 

Δημιουργήστε μαζί ένα πρόγραμμα: Βλέποντας ότι έχουν τη διάθεση να σας πάνε σε διάφορα μέρη και να απολαύσετε μαζί διάφορες δραστηριότητες, το καλύτερο είναι να κάνετε μαζί ένα πρόγραμμα, με το οποίο θα συμφωνήσετε τι θέλετε και τι δε θέλετε να κάνετε και πότε. Κι αν παρεκκλίνετε από αυτό, δεν πειράζει –σημαίνει ότι πιθανώς προέκυψε κάτι καλύτερο. 

Πριν φύγετε: Την τελευταία μέρα της επίσκεψής σας φροντίστε να αφήσετε το δωμάτιο σας όπως το βρήκατε και κατά προτίμηση να έχετε μαζέψει και συγκεντρώσει σε μία στοίβα τα σεντόνια και τις πετσέτες –αν ανήκουν στο σπίτι του φίλου σας. Αν είστε στενοί φίλοι ζητήστε του φρέσκα σεντόνια για να τα στρώσετε και να είναι έτοιμα για τον επόμενο επισκέπτη ή την επόμενη δική σας επίσκεψη. 

Φροντίστε για κάποιο δώρο: Άσχετα με ποιο τρόπο θα το κάνετε, το να προσφέρετε ένα δώρο στον οικοδεσπότη σας είναι δείγμα ευγένειας και ευγνωμοσύνης, ακόμα και ανάμεσα στους πιο στενούς συγγενείς. Ένα μπουκάλι κρασί ή ένα κουτί γλυκά είναι αρκετά αν πρόκειται να μείνετε ένα ή δύο βράδια. Για περισσότερες μέρες προτιμήστε ένα καλύτερο δώρο ή τουλάχιστον ένα κέρασμα σε ένα καλό εστιατόριο για όλους. Αν πάλι δεν φροντίσετε για δώρο εκ των προτέρων, μπορείτε να στείλετε ένα ωραίο δώρο για το σπίτι αφού επιστρέψετε από τις διακοπές σας. 

Μη χαθείτε: Αφού επιστρέψετε στο σπίτι σας φροντίστε να επικοινωνήσετε με τους φίλους ή τους συγγενείς που σας φιλοξένησαν για να ενημερώσετε αφενός ότι φτάσατε καλά και αφετέρου να ευχαριστήσετε για την φιλοξενία τους. 

Good company: Κάτι που πρέπει γενικώς να έχετε υπ’όψιν είναι ότι το να είστε καλός φιλοξενούμενος σημαίνει πρώτα απ’όλα να είστε καλή παρέα. Αφήστε λοιπόν το λάπτοπ στο σπίτι, χαμηλώστε το κινητό, σταματήστε τα παράπονα και προσπαθήστε να κινηθείτε στον ρυθμό των φίλων σας. Ακόμα κι αν η διάθεσή σας για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είναι η καλύτερη, βάλτε τα δυνατά σας να την αλλάξετε και να συμμετέχετε στις συζητήσεις και τις δραστηριότητες της παρέας. Άλλωστε, ο λόγος για τον οποίον δεχθήκατε την πρόσκληση ήταν για να περάσετε όλοι καλά και είναι ο ίδιος λόγος που θα σας ξαναφέρει στο ίδιο σπίτι. 
Πηγη:in2life.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: