Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Πόλη-φάντασμα σε τιμή ευκαιρίας!


Οσο θα στοίχιζε περίπου ένα πολυτελές διαμέρισμα διατίθεται μια ολόκληρη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Την προσφέρει προς 800.000 δολάρια μία καουμπόισσα στη δυτική Νότια Ντακότα.

Η περιοχή ονομάζεται Σένικ και κινδυνεύει να σβηστεί από τον χάρτη. Πλέον, εκεί ζουν μόλις οκτώ κάτοικοι, ενώ όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια έχουν βάλει λουκέτο από καιρό.

Το μέρος ωστόσο δεν ήταν πάντα τόσο ερειπωμένο. Πριν από αρκετά χρόνια το Σένικ έσφυζε από ζωή.

Η περιοχή ιδρύθηκε ως μεσοσταθμός στη σιδηροδρομική γραμμή που διέσχιζε τη Νότια Ντακότα και διέθετε σχολείο, εκκλησία, τράπεζα, μανάβικο, καθώς και δύο σαλούν.

«Οι αγρότες αποκτούσαν όμως μεγάλες οικογένειες και δυστυχώς δεν υπήρχαν αρκετές θέσεις εργασίας για όλους, οπότε σταδιακά άρχισαν να φεύγουν, με αποτέλεσμα να πληγούν οι τοπικές επιχειρήσεις και να κλείσουν» εξηγεί ο Λέο Στανγκλ, ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες κατοίκους.

Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της γης περιήλθε στην κατοχή της καουμπόισσας Τουίλα Μέριλ, η οποία επέκτεινε χωράφι-χωράφι την περιουσία της, φτάνοντας να μετράει πια 184 στρέμματα.

Σήμερα όμως, η υγεία της δεν είναι σε καλή κατάσταση και έτσι αναγκάστηκε να μετακομίσει 800 χιλιόμετρα μακριά, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, προκειμένου να δέχεται ιατρική βοήθεια. Για τον λόγο αυτόν θέλει να πουλήσει τη γη της σε κάποιον άλλον που θα έρθει και θα ξαναδώσει ζωή στο μέρος.

ΠΗΓΗ: ESPRESSO
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: