Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Γιουβαρλάκια



Φτιάξτε νόστιμα και λαχταριστά γιουβαρλάκια.
Υλικά
500 γραµµ. κιµά από µοσχαράκι γάλακτος
250 γραµµ. ρύζι γλασέ
2 κρεµµύδια ξερά τριµµένα
½ φλ.κ. λάδι
2 ντοµάτες τριµµένες
1 αβγό
½ ποτηράκι κρασιού λάδι
1 ποτηράκι κρασιού χυµό λεµονιού
2 ντοµάτες ξεφλουδισµένες και χοντροκοµµένες
1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
λίγο αλεύρι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ζυµώνουµε σε µια λεκάνη τον κιµά, τα κρεµµύδια, το ρύζι, ένα φλιτζάνι λάδι, το µαϊντανό, το αβγό, τις ντοµάτες, αλάτι και πιπέρι. 

Αφού ζυµωθούν πολύ καλά, πλάθουµε µικρά γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουµε. 

Σε µια κατσαρόλα βάζουµε νερό και προσθέτουµε το 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, λίγο αλάτι, τις χοντροκοµµένες ντοµάτες και το χυµό λεµονιού. 

Μόλις βράσει το νερό ρίχνουµε στην κατσαρόλα ένα, ένα τα αλευρωµένα γιουβαρλάκια. 

Τα αφήνουµε να βράσουν και να χυλώσουν. 

Τρώγονται ζεστά.


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ




SHARE THIS

0 σχόλια: