Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο καφές βοηθά να χάσετε βάρος;


Ο καφές βοηθά να χάσετε βάρος;

Η θεωρία λέει πως η καφεΐνη που υπάρχει στον καφέ, λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το μεταβολισμό.


Στην πραγματικότητα, ενώ ο καφές μπορεί προσωρινά να ελαττώσει την όρεξη σας, πίνοντας δυο-τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα, δεν σημαίνει ότι θα σας βοηθήσει και να χάσετε βάρος. Εκτός αυτού, το να καταναλώνετε πολλούς καφέδες την ημέρα, από 4 μέχρι 7 φλιτζάνια την ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, αϋπνία, και αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης.

Η καλύτερη συμβουλή: Απολαύστε ένα- δύο φλιτζάνια καφέ ή τσάι κάθε μέρα, αν θέλετε. Απλώς να θυμάστε πως αν προσθέσετε 2-3 κουταλιές ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, σαντιγί ή σιρόπι γεύσης, θυμηθείτε να προσθέσετε και καμιά εκατοστή θερμίδες, τουλάχιστον, ανά καφέ! Για παράδειγμα, ένας καφές γνωστής αλυσίδας, μεγάλου μεγέθους, με γεύση μόκα και σαντιγί μπορεί να περιέχει ακόμα και 330 θερμίδες, 60 θερμίδες περισσότερες από μερικές σοκολάτες. Και να είστε σίγουρες πως αυτές οι θερμίδες δεν θα σας «χορτάσουν» το ίδιο με κάποιο φαγητό που περιέχει 330 θερμίδες.



Ένα άλλο στοιχείο του καφέ που έχει έμμεση σχέση με το βάρος μας, είναι το εξής: Κάθε φορά που αισθανόμαστε κουρασμένοι, σκεφτόμαστε ότι πρέπει να πιούμε ένα καφέ για να «ξυπνήσουμε». Με τον τρόπο αυτό, εθιζόμαστε στην καφεΐνη, πίνουμε πολύ περισσότερους καφέδες από όσους θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάνουμε και σε ώρες αλλά και σε ποιότητα ύπνου. Έτσι την επόμενη μέρα είμαστε και πιο κουρασμένες αλλά και πιο πεινασμένες.

Τουλάχιστον δύο μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι που στερούνται ύπνου, παράγουν περισσότερη από την ορμόνη γκρελίνη, που διεγείρει την όρεξη, και λιγότερη λεπτίνη, που ελαττώνει την όρεξη!

Αφήστε που όλο και με κάποιο κουλουράκι θα συνοδεύσετε τον καφέ σας, έτσι δεν είναι;
Πηγη:ourlife.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: