Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


Για να μας κάνει να χαρούμε το καλοκαίρι, ο σεφ στο ξενοδοχείου Park-Hyatt στο Παρίσι χάρισε στη Μadame Figaro τέσσερα light επιδόρπια με λιγότερες από 300 θερμίδες. 




ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά για 4 άτομα

● 500 γρ. γάλα σόγιας ● ½ γιαούρτι 0% ● 3 γρ. γαλακτικά ένζυμα (πωλούνται σε φαρμακεία) ● 4 γρ. γλυκαντικό ● 20 γρ. χυμό πράσινου λεμονιού ● 2 γρ. αγάρ-αγάρ ● 200 γρ. φράουλες

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Ψήσιμο: 6 ώρες

Εκτέλεση

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ: Βράζουμε το γάλα σόγιας, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, περιμένουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει στους 35oC-40oC και τότε προσθέτουμε το μισό γιαούρτι, τα ένζυμα και 2 γρ. γλυκαντικό. Ανακατεύουμε, μοιράζουμε το μείγμα σε βαζάκια και τα αφήνουμε για 6 ώρες στο φούρνο, στους 40οC. Στη συνέχεια, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

ΤΟ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ: Ανακατεύουμε 100 ml βραστό νερό με το χυμό λεμόνι και 2 γρ. γλυκαντικό. Προσθέτουμε το αγάρ-αγάρ. Ζεσταίνουμε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα και το αδειάζουμε αμέσως σε ένα βαθύ πιάτο. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.

ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με τους κύβους από το ζελέ λεμονιού.

Θερμίδες ανά μερίδα: 250 (21 γρ. πρωτίδια, 10 γρ. λιπίδια, 17 γρ. γλυκίδια)




ΑΦΡΟΣ ΛΕΥΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Υλικά για 4 άτομα

● 125 γρ. άσπρο τυρί με χαμηλά λιπαρά ● 1 κλαράκι λεμονόχορτο ● 4 γρ. γλυκαντικό ● 4 γρ. ζελατίνη ● 150 ml γάλα ● 2 γρ. αγάρ-αγάρ ● ½ καρπούζι

Για το ζελέ: ● 30 γρ. χυμό καρπούζι ● 2 γρ. αγάρ-αγάρ

Προετοιμασία: 20 λεπτά, Ψήσιμο: 2-3 λεπτά

Εκτέλεση

ΤΟ ΖΕΛΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Βράζουμε το χυμό καρπούζι και προσθέτουμε το αγάρ-αγάρ. Μόλις πάρει μια βράση ακόμα, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος που έχουμε καλύψει με διάφανη μεμβράνη και το απλώνουμε, ώστε το πάχος του να είναι περίπου 0,5 εκ. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε τετράγωνα ή σε ροδέλες.

ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ: Βράζουμε το λεμονόχορτο με το γάλα. Προσθέτουμε το γλυκαντικό και τη ζελατίνη που προηγουμένως έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό. Σουρώνουμε, ανακατεύουμε με το άσπρο τυρί και χτυπάμε καλά.

Ο ΑΦΡΟΣ: Χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα τυριού και το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο.

ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Κόβουμε 4 κύβους από τη σάρκα του καρπουζιού και τους σκάβουμε. Κόβουμε το ζελέ σε τέσσερα τετράγωνα. Βάζουμε σε κάθε πιάτο ένα τετράγωνο από ζελέ και έναν κύβο καρπούζι και με ένα κορνέ γεμίζουμε τους κύβους με τον αφρό τυριού.

Θερμίδες ανά μερίδα: 135 (17 γρ. πρωτίδια, 0 γρ. λιπίδια, 16 γρ. γλυκίδια)




ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

Υλικά για 4 άτομα

● 140 γρ. γιαούρτι 0% ● 28 γρ. ζάχαρη ● 2 κρόκοι αβγού ● 4 γρ. ζελατίνη ● 40 γρ. φραμπουάζ ● σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (π.χ. Xocoline της Valrhona)

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Ψήσιμο: 5 λεπτά

Εκτέλεση

ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ: Χτυπάμε τα φραμπουάζ στο μίξερ. Βάζουμε σε μπεν μαρί τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και τους ζεσταίνουμε, χτυπώντας διαρκώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στραγγίζουμε και τη λιώνουμε στα μικροκύματα μαζί με τα φραμπουάζ που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ. Ανακατεύουμε το μείγμα φραμπουάζ-ζελατίνης με την κρέμα και με το χτυπημένο γιαούρτι, μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια σιλικόνης και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

ΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ: Λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις τα παρφέ παγώσουν, πιάνουμε το καθένα με ένα ξυλάκι και το βουτάμε γρήγορα στη σοκολάτα. Συνοδεύουμε με σος από φρέσκα φραμπουάζ.

Θερμίδες ανά μερίδα: 240 (8 γρ. πρωτίδια, 6 γρ. λιπίδια, 37 γρ. γλυκίδια)




ΑΘΩΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Υλικά για 4 άτομα

● 80 γρ. ξύσμα καρύδας χωρίς ζάχαρη ● 1,5 γρ. ζελατίνη ● 60 γρ. γιαούρτι 0% ● 120 γρ. ανανάς ● 24 γρ. πράσινη παπάγια ● 9 γρ. γλυκαντικό ● 120 γρ. ώριμη παπάγια ● 8 γρ. φρέσκο κολίανδρο

Για το ζελέ: ● 2 γρ. γλυκαντικό ● 4 γρ. πράσινο τσάι ● 2 φύλλα ζελατίνη ● 1/2 γρ. λεκιθίνη ● 1 βανίλια

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Ψήσιμο: Περίπου 40 λεπτά

Εκτέλεση

Η ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ: Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε το μισό ξύσμα καρύδας και προσθέτουμε τη ζελατίνα. Ανακατεύουμε το μείγμα με την υπόλοιπη καρύδα και το προσθέτουμε στο γιαούρτι, το οποίο προηγουμένως έχουμε χτυπήσει ελαφρά.

ΚΟΝΦΙ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΣ: Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα, κόβουμε τη σάρκα τους σε κύβους και τα σιγοψήνουμε για 30 λεπτά σε σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε το γλυκαντικό και ανακατεύουμε.

ΖΕΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ: Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας 100 ml νερό με το γλυκαντικό και τη βανίλια, προσθέτουμε το τσάι, το αφήνουμε 2,5 λεπτά και φιλτράρουμε. Προσθέτουμε τη λεκιθίνη και τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό, περιμένουμε να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο. Μόλις δέσει το ζελέ, το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφρός.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΩΡΙΜΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΣ: Κόβουμε την παπάγια σε μικρά κομμάτια, τα σιγοψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γλυκαντικό και το φρέσκο ψιλοκομμένο κολίανδρο.

ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Μοιράζουμε στον πάτο των ποτηριών το κονφί ανανά και παπάγιας. Προσθέτουμε με μία στρώση πανακότα και τα βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν. Συνεχίζουμε με μία στρώση μαρμελάδα ώριμης παπάγιας, συμπληρώνουμε με το χτυπημένο ζελέ πράσινου τσαγιού και σερβίρουμε.

Θερμίδες ανά μερίδα: 240 (5 γρ. πρωτίδια, 15 γρ. λιπίδια, 45 γρ. γλυκίδια)

Πηγή: .madamefigaro.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: