Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σήμερα 18/5/2011και οι τελευταίες αφίσες έχουν μπει σε όλα τα ιδρύματα. Τα «τραπεζάκια» με το προεκλογικό υλικό είναι έτοιμα, όπως και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων είναι στις θέσεις τους. Ωστόσο το κλίμα δεν φαίνεται να «ανεβαίνει».
Η κυριότερη αφορμή, που θα έδινε το έναυσμα για συζητήσεις μέσα στα πανεπιστήμια, ο νόμος-πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και μόνον ορισμένα σημεία του είναι γνωστά, αλλά δεν επιτρέπουν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να στηριχθούν σ’ αυτά για να «θερμάνουν» το κλίμα.
Όπως λένε αρκετοί φοιτητές το ζητούμενο είναι η συμμετοχή. Γι’ άλλη μία χρονιά, ο μεγάλος φόβος δεν είναι «οι άλλοι», αλλά η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, που ανοίγουν νωρίς το πρωί αύριο και υπό κανονικές συνθήκες θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου σε όλα τα ιδρύματα, εκτός και αν υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να ψηφίσουν.
Όπως εκτιμούν όμως οι φοιτητές, οι περισσότεροι πηγαίνουν να ψηφίσουν τις πρώτες απογευματινές ώρες, έτσι το πρωί, δεν αναμένεται να υπάρχει ούτε καν χαρακτηριστικό δείγμα για τη συμμετοχή.
Το υποτονικό «πολιτικό» κλίμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, δεν «ταράχθηκε» με τις γνωστές προσφορές εκδρομών, ψυχαγωγίας κλπ, που κάνουν ορισμένες παρατάξεις για να προσελκύσουν ψηφοφόρους.
Πηγη:zougla.gr




0 σχόλια: