Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Με νεοκλασικό φόντο, ιταλική κουζίνα και αυτό που λέμε “prime location”, το ανανεωμένο Mommy Open απασχολεί όλο και περισσότερο τους gourmet κύκλους της πόλης. 
Ο χώρος: Στο εσωτερικό τα δυνατά χρώματα στους τοίχους, η διάσπαρτη τέχνη και μια ιδιαίτερη, αποστασιοποιημένη από τις τάσεις και λίγο mix & match αισθητική συνοψίζουν το concept. Άλλωστε, το νεανικό, τολμηρό με τους συνδυασμούς και ακομπλεξάριστο στυλ του χώρου είναι σε πλήρη αρμονία με το αντίστοιχο των θαμώνων. Διαφορετικός ο εξωτερικός χώρος, όπου τον τόνο δίνουν το νεοκλασικό background της πρόσοψης του κτιρίου (μεγάλο συν) και η εμμονή με τα φερ φορζέ έπιπλα. Εδώ η διάθεση είναι ολοφάνερα πιο αστική, πιο ρετρό και πιο «καθωσπρέπει» με την κλασική έννοια του όρου.

Ο κόσμος: Όλη αυτή η συζήτηση για το αν ο πεζόδρομος της Δελφών ανήκει ή όχι στο Κολωνάκι αποδεικνύεται άτοπη χάρη στο Mommy. Μια ματιά στα γύρω τραπέζια και όλοι καταλαβαίνουμε αυτομάτως ότι είμαστε στο Κολωνάκι. Είναι όλοι εδώ: τα κορίτσια με τις τσάντες Marc by Marc Jacobs, τα αγόρια με τα τζιν Dsquared², η σκηνογράφος που επιμένει να καπνίζει από στυλ, διάφοροι «σκεπτόμενοι αριστεροί» σαραντάρηδες δημοσιογράφοι «ποιοτικών εφημερίδων», με άλλα λόγια βρισκόμαστε εκεί όπου συναντιούνται το mainstream και το έντεχνο lifestyle.

Το φαγητό: Ξεκινήσαμε με ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της ιταλικής κουζίνας, το διαχρονικό, εστέτ και μινιμαλιστικό μοσχαρίσιο καρπάτσιο και ξεκινήσαμε καλά. Το ίδιο καλά συνεχίσαμε και με τη σαλάτα με το σπανάκι, το σολομό και το αβοκάντο, μια στιγμή δροσερή και αναζωογονητική. Για την πίτσα του Mommy είχαμε ακούσει πολλά και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να την αφήσουμε εκτός. Πίτσα ορτολάνα, λοιπόν, με μοτσαρέλα και ψητά λαχανικά. Εξαιρετική ζύμη, λεπτή και crispy όπως ακριβώς έπρεπε, σούπερ φρέσκα και νόστιμα υλικά, γεύση που σε έστελνε κατευθείαν στη Via Bagutta του Μιλάνου. Το ριζότο με τις γαρίδες και το λάδι τρούφας που ακολούθησε κράτησε το υψηλό επίπεδο, αν και η τρούφα δεν έκανε τόσο αισθητή την παρουσία της. Από τα κυρίως, δοκιμάσαμε το ψαρονέφρι με καρυκεύματα, ντομάτα και ελιές, ένα ελαφρώς spicy και παιχνιδιάρικο πιάτο που συνοδευόταν από έναν εξισορροπητικό, βελούδινο πουρέ. Κλείσαμε με ένα κλασικό σεμιφρέντο σοκολάτας. Εγώ που δεν έχω και την καλύτερη σχέση με τη σοκολάτα, μπορώ να ξαναπάω στο Mommy μόνο και μόνο γι' αυτό.

MOMMY OPEN, ΔΕΛΦΩΝ 4, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΤΗΛ.: 210 3619682.

Πηγή: madamefigaro.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: