Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τελικός… πριν τον ημιτελικό

Τα πράγματα είναι απλά: αν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θέλουν να τα… πουν στις 6 Μαΐου στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να κερδίσουν απόψε την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και τη Σιένα στην Ιταλία αντίστοιχα. Πίστη στις τάξεις των «πράσινων» για το 3-1 και την… έξωση στους οικοδεσπότες Καταλανούς από το δικό τους Final 4. Αποφασισμένοι για την ισοφάριση και την επιστροφή στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι».


Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 21:45 (Novasports 4)

Η συμμετοχή στο δέκατο Final 4 και η προοπτική κατάκτησης του έκτου ευρωπαϊκού του τίτλου είναι πιο κοντά από ποτέ. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία ακόμη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα για να θέσει εκτός μάχης όχι απλώς το θεωρητικό φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και την οικοδέσποινα της τελικής φάσης που θα γίνει 6-8 Μαΐου στη Βαρκελώνη. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως η αποστολή τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Κόντρα στη φυσιολογική κόπωση από τις τρεις εξαντλητικές μάχες με τους Καταλανούς, αλλά με σύμμαχο 20.000 οπαδούς τους που εξαφάνισαν τα εισιτήρια του αγώνα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να τελειώσουν απόψε τη δουλειά γνωρίζοντας μεν πως αν χάσουν δεν χάνοντας, αλλά πως θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν δεύτερη φορά στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στο απευκταίο ενδεχόμενο που η σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δούλεψε στην προετοιμασία του μυαλού των παικτών του και την τακτική, προσπαθώντας να δώσει ανάσες στα καταπονημένα σώματά τους. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η προετοιμασία ολοκληρώθηκε δίχως απρόοπτα και υπό το βλέμμα του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, και δύο Ουκρανοί, ο Βολόντιμιρ Ντραμπικόφσκι και ο Μπόρις Ρίζικ. Σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού, η πρόκριση θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει 6 ή 7 Απριλίου στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Σιένα-Ολυμπιακός 22:00 (ΕΤ1)

Κι αν ο Παναθηναϊκός έχει την… πολυτέλεια της ήττας στο αποψινό ματς, για τον Ολυμπιακό δεν ισχύει το ίδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν απόψε στην κατάμεστη «Παλαέστρα» τη Σιένα, προκειμένου να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2 και να την επαναφέρουν στο ΣΕΦ. Σε διαφορετική περίπτωση, η παρουσία σε τρίτο συνεχές Final 4 θα μείνει όνειρο και θα έχει ολοκληρωθεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο μία σειρά αγώνων που άρχισε ιδανικά.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναζητεί λύση στα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, τα λάθη και την αστοχία στα τρίποντα, που ήταν οι βασικές αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας του στα δύο τελευταία παιχνίδια με τους πρωταθλητές Ιταλίας. Και ο ίδιος, ωστόσο, γνωρίζει πως η ψυχολογία και ο χαρακτήρας που θα δείξουν οι παίκτες του παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μπαίνει πάνω από τακτικές, συστήματα και στατιστικά. Οι πρωτοπόροι της Α1 καλούνται να θυμηθούν το πρόσωπο που παρουσίασαν στο ΟΑΚΑ, τη Βαλένθια και την Κωνσταντινούπολη, αν θέλουν να γίνουν μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης μόλις η δεύτερη ομάδα που κερδίζει τη Σιένα στην «Παλαέστρα» φέτος σε 20 αγώνες. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά στο πλευρό του περίπου 80 Έλληνες, αλλά και τον Γιώργο Αγγελόπουλο που παρέμεινε στην Τοσκάνη για τον κρισιμότερο (μέχρι τον επόμενο) αγώνα της χρονιάς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Χοσέ Μαρτίν, ο Κροάτης Σίνισα Χέρτσεγκ και ο Σέρβος Μίλια Βοΐνοβιτς. Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού, η πρόκριση θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει 6 ή 7 Απριλίου στο ΣΕΦ.

Πηγή:sport-fm.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: