Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πέθανε η Τζέιν Ράσελ στα 89 της χρόνια

Όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημα η οικογένειά της, η πιο διάσημη μελαχρινή σταρ των 40s και των 50s έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα ύστερα από λοίμωξη του αναπνευστικού.


Η Τζέιν Ράσελ (Jane Russell) άφησε εποχή ως το αντίπαλο δέος της Μέριλιν Μονρό (Marilyn Monroe) στη θρυλική ταινία του 1953 "Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές" (δείτε το τρέιλερ στο βίντεο που ακολουθεί) αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε πρωταγωνιστήσει σε ουκ ολίγες χολιγουντιανές παραγωγές.
Η Ερνεστίν Τζέιν Τζεραλντίν Ράσελ (Ernestine Jane Geraldine Russell) όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1921 στη Μινεσότα και ανακαλύφθηκε από τον Τζον Χιούτζες (John Hughes). Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος της χάρισε τον πρωταγωνιστικό στο ιδιαίτερα προκλητικό και αμφιλεγόμενο γουέστερν "The Outlaw" το οποίο επί δύο χρόνια έπαιρνε "κόκκινη κάρτα" από τις εταιρείες διανομής λόγω του ότι η πρωταγωνίστρια έδειχνε πολύ περισσότερη σάρκα από όσο ήταν επιτρεπτό εκείνη την εποχή.

Τελικά, η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 1941 και η Τζέιν Ράσελ έγινε διάσημη μέσα σε μία νύχτα, και στη συνέχεια εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες δίπλα σε ονόματα όπως ο Ρόμπερτ Μίτσαμ (Robert Mitchum), ο Φρανκ Σινάτρα (Frank Sinatra), ο Μπομπ Χόουπ (Bob Hope) και ο Βίκτορ Ματσούρ (Victor Mature).

Μετά τις "ξανθιές" του 1953 έκανε ακόμη μερικά μιούζικαλ και γουέστερν αλλά μέχρι το 1960 η καριέρα της είχε ξεφτίσει.

"Γιατί σταμάτησα να κάνω ταινίες; Γιατί μεγάλωνα. Δεν μπορούσες να συνεχίζεις να παίζεις εκείνα τα χρόνια αν ήσουν πάνω από 30 χρονών", είχε ομολογήσει η ίδια η Ράσελ σε συνέντευξη που είχε δώσει το 1999.

Παρά την πάντα προκλητική της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, η Τζέιν Ράσελ κρατήθηκε μακριά από τα σκάνδαλα στη προσωπική της ζωή. Παντρεύτηκε τρεις φορές και υιοθέτησε τρία παιδιά, ενώ παρέμεινε ενεργή μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής της ασχολούμενη με την εκκλησία και διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Πηγή:womenonly.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: