Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από τις 31 Μαρτίου

Αθήνα
Επτά ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, εβδομάδα που «τρέχει» και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει το φιλμ του Σωτήρη Γκορίτσα «Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα», μια ταινία που σατιρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Σαγκάη: Η Πόλη των Κατασκόπων

Ένας Αμερικανός μυστικός πράκτορας, Πολ Σόουμς, φτάνει στην Σαγκάη, την οποία έχουν καταλάβει οι Ιάπωνες, προκειμένου να ερευνήσει τον θάνατο του καλύτερού του φίλου. Μυστικά, ψέματα, επικίνδυνες γυναίκες βρίσκονται στο δρόμο του Τζον Κιούζακ σε μία ταινία που συγκέντρωσε «χλιαρές» κριτικές. Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Γκονγκ Λι, Τσόου Γιουν-Φατ και Κεν Ουατανάμπε. Η σκηνοθεσία είναι του Μίκαελ Χάφστρομ.

Απόλυτη Ευφυΐα

Αναλαμβάνοντας τον πρώτο του πραγματικά πρωταγωνιστικό ρόλο, ο ωραίος Μπράντλεϊ Κούπερ (Hangover) ερμηνεύει έναν μέτριο συγγραφέα που με ένα χάπι που του παρέχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες του εγκεφάλου του γίνεται πλούσιος, διάσημος, ισχυρός. Μέχρι που τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό του. Έξυπνη σεναριακή ιδέα που μετατρέπεται σε σκοτεινή περιπέτεια. Παίζουν, επίσης, η Άμπι Κόρνις και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ενώ το σενάριο της Λέσλι Ντίξον είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Άλαν Γκλιν. Σε σκηνοθεσία Νιλ Μπρέγκεν.

Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βάζει στο στόχαστρο στην νέα του ταινία ο Σωτήρης Γκορίτσας. Ένας ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα στο φανταστικό Γενικό Ορθοπεδικό Νοσοκομείο «Άγιοι Πάντες». Εκεί θα ανακαλύψει πως ο νοσοκομειακός πληθυσμός, από τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους νοσηλευτές, μέχρι τους ασθενείς, είναι όλοι αναγκασμένοι να αντιπαρατίθενται, χορεύοντας τον χορό μιας κωμικοτραγικής καθημερινότητας. Η ταινία του Γκορίτσα βρέθηκε με οκτώ υποψηφιότητες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν ο Αργύρης Ξάφης, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Στέλιος Μάινας.

Yogi Bear 3D

Ο Yogi Bear έρχεται σε τρισδιάστατη μορφή. Στην ταινία κινουμένων σχεδίων του Έρικ Μπρέβικ, το Τζέλιστοουν Παρκ έχει αρχίσει να έχει αναδουλειές, έτσι ο πλεονέκτης δήμαρχος Μπράουν αποφασίζει να το κλείσει και να πουλήσει τη γη. Έτσι, ο Yogi και ο Boo Boo αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και να σώσουν το πάρκο.

Ο Γιος του Κυνηγού των Αετών

Ο 12χρονος ο Μπαζαρμπάι ονειρεύεται να αφήσει τα πράσινα λιβάδια του χωριού του, κάπου στη Δυτική Μογγολία, και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της πόλης: το Ουλάν Μπατόρ. Αλλά ο πατέρας του αγοριού, έχει δικές του φιλοδοξίες. Όταν ο αδελφός του, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι για το Ουλάν Μπατόρ, ο Μπαζαρμπάι αισθάνεται βαθιά πληγωμένος και προδομένος: θα έπρεπε να ήταν αυτός που θα πήγαινε στην πόλη. Σε μια προσπάθεια να του φτιάξει το κέφι, ο πατέρας του τον οδηγεί στο μεγάλο Φεστιβάλ των Αετών. Όταν ο αετός του πατέρα του, πετάει μακριά, ο Μπαζαρμπάι αποφασίζει να τον ακολουθήσει μέχρι το Ουλάν Μπατόρ, την πόλη των ονείρων του. Του Ρενέ Μπο Χάνσεν.

Παγκόσμια Εισβολή

Άαρον Έκχαρτ και Μισέλ Ροντρίγκεζ πρωταγωνιστούν σε αυτή την περιπέτεια που έχει ως κεντρικό της στοιχείο, ένα θέμα αγαπητό στο Χόλιγουντ -μια επίθεση εξωγήινων στη γη. Ενώ η μία μετά την άλλη, οι πόλεις του κόσμου πέφτουν στα χέρια των εξωγήινων, το Λος Άντζελες γίνεται το τελευταίο οχυρό. Σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν.

Έκπτωτος Άγγελος

Η ταινία του Τούρκου σκηνοθέτη Σεμίχ Καπλάνογλου (Μέλι) παρακολουθεί την Ζεϊνέπ, η οποία περνάει τις μέρες της στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται ως καμαριέρα. Έχει μια υποτονική ζωή, άδεια και άχρωμη, γιατί τη «στοιχειώνει» ένα βαρύ μυστικό, ένα μεγάλο προσωπικό δράμα: ο πατέρας της, με τον οποίο ζουν οι δυο τους σε ένα μικρό διαμέρισμα, την κακοποιεί σεξουαλικά. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μπορεί να έχει κάποια σχέση είναι ο Μουσταφά, ένας νεαρός που εργάζεται στο ίδιο ξενοδοχείο, που τη λατρεύει και προσπαθεί να την πλησιάσει. Σε μια άλλη γειτονιά της πόλης, ο Σελτσούκ, τεχνικός ήχου, παλεύει με τις ενοχές που νιώθει σχετικά με τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του. Όμως, μια βαλίτσα που περιέχει τα ρούχα της γυναίκας του Σελτσούκ θα αλλάξει τη ζωή της Ζεϊνέπ, με τον πιο απρόσμενο και μοιραίο τρόπο... Με τους Τουλίζ Οζέν, Μπουντάκ Ακαλίν.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: