Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Διεθνή απάντηση στη βία στη Λιβύη ζητά ο Ομπάμα


Στην πρώτη του δήλωση από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά
την χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών στη Λιβύη και ανέφερε ότι μία διεθνής απάντηση βρίσκεται στα σκαριά.

«Τα δεινά και το λουτρό αίματος είναι σκανδαλώδη και δεν είναι αποδεκτά» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα και συνέχισε «το ίδιο και οι απειλές και οι διαταγές να πυροβολούνται οι ειρηνικοί διαδηλωτές και η περαιτέρω τιμωρία του λαού της Λιβύης. Αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν τις διεθνείς νόρμες και κάθε δεδομένο της κοινής αξιοπρέπειας»

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις πράξεις αυτές.

«Πρέπει να τού αποδοθούν ευθύνες για την ανικανότητά του να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που επισύρουν οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα συμμετάσχει τη Δευτέρα , 28 Φεβρουαρίου, σε σύνοδο σε υπουργικό επίπεδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, γεγονός που θα τής δώσει την ευκαιρία να έχει επαφές με τους ξένους ομολόγους της για τη Λιβύη.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς, επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη για να προετοιμάσει τις επαφές της υπουργού Εξωτερικών.

«Εν μέσω αυτής της κατάστασης, είναι σημαντικό οι χώρες και οι λαοί ολόκληρου του κόσμου να εκφρασθούν με μία και ενιαία φωνή και επ΄αυτού εργαζόμαστε» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είχε αρχίσει να δέχεται επικρίσεις για την χαμηλών τόνων αντίδρασή του στα γεγονότα στη Λιβύη, αναφέρθηκε επίσης στην εμπρηστική ομιλία του Μουάμαρ Καντάφι μία ημέρα πριν. Ο Λίβυος ηγέτης συνέκρινε τους διαδηλωτές με "ποντίκια" που πρέπει "να συλληφθούν".

Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, με επικεφαλής την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους μετά την ομιλία του Μουάμαρ Καντάφι, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να την σχολιάσουν.

Όπως η Χίλαρι Κλίντον πριν από αυτόν, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι η ασφάλεια των Αμερικανών που βρίσκονται στη Λιβύη- περί τα 650 άτομα- καθώς και 50 Αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Φίλιπ Κρόουλι δήλωσε επίσης για πρώτη φορά χθες ότι "ευρύ φάσμα μέτρων" είναι διαθέσιμα για την υπόθεση της Λιβύης, ανάμεσά τους και η επιβολή κυρώσεων.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: