Αν θέλετε ένα γρήγορο, εύκολο και, ταυτόχρονα, πικάντικο και νόστιμο σνακ, είτε για τις σινεφίλ βραδιές στο σπίτι, είτε σαν συνοδευτικό ποτού όταν έρχονται οι φίλοι σας, είτε απλώς για να αντικαταστήσετε τα λιπαρά και παχυντικά πατατάκια, δοκιμάστε να φτιάξετε τσιπς παρμεζάνας.
Με δικά σας υλικά, σε όσες ποσότητες θέλετε και περνώντας ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα, πάντα όμως δημιουργικό. Voila.Υλικά
2 φλυτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά την παρμεζάνα με το αλεύρι
2. Λαδώστε ελαφριά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο
3. Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν το ελαιόλαδο κάψει, βάλτε δυο κουταλιές της σούπας από το μίγμα, απλωτές σαν τηγανίτες
4. Περιμένετε μέχρι το τυρί να λιώσει και οι άκρες του να χρυσοκοκκινίσουν. Το αφήνετε όπως είναι για 3 λεπτά και στη συνέχεια το γυρνάτε από την άλλη πλευρά και το τηγανίζετε για περίπου 2 λεπτά ακόμα
5. Αφαιρείτε τα τσιπς από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί
6. Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μίγμα, για όσα τσιπς επιθυμείτε
7. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου
Πηγή: queen.gr-newsbomb.gr
0 σχόλια: