Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Φτιάξτε κοκτέιλ: Μοχίτο, Β52, Γουάιτ ράσιαν, Κοσμοπόλιταν



Tα μυστικά των κοκτέιλ.


Το κοσμοπόλιταν γίνεται με βότκα, χυμό κράνμπερι, χυμό λάιμ και λικέρ πορτοκάλι. Σερβίρεται σε παγωμένο ποτήρι μαρτίνι και το χρώμα του είναι ροζ. Σε περίπτωση που σας βγει κόκκινο και πιο γλυκό απ’ όσο το θέλατε, μάλλον το παρακάνατε με το κράνμπερι.

Για καλύτερο άρωμα πάρτε μια φλούδα πορτοκάλι, όχι πολύ λεπτή, και με έναν αναπτήρα «κάψτε» την εξωτερική πλευρά της για 2-3 δευτερόλεπτα. Με τη φλόγα να συνεχίζει να καίει, λυγίστε τη φλούδα προς το ποτήρι για να βγουν οι χυμοί του πορτοκαλιού. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κίνηση αλλά και με γευστικό αποτέλεσμα!

Για ένα καλό Moχίτο συνθλίβουμε το λάιμ μαζί με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με τον δυόσμο, τον οποίο συνθλίβουμε με δύο - τρεις κινήσεις, γιατί με περισσότερο χτύπημα θα δημιουργηθεί πικρή γεύση. Στη συνέχεια προσθέτουμε πολύ τριμμένο πάγο (ο πάγος δεν «νερώνει» το ποτό όπως λανθασμένα πιστεύεται) και προαιρετικά λίγη σόδα. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε μόνο κουβανέζικο ρούμι.

Το μπλάντι μέρι μπορεί κανείς να το «πειράξει» προσθέτοντας celery salt, cellery bitters (θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες αντίστοιχα), νερό από το βαζάκι με τις ελιές ή κόκκινο κρασί, ενώ καλό είναι ο χυμός ντομάτας να είναι φρέσκος και όχι συσκευασίας.

Ενα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι είναι το πρώτο πράγμα που θα χρειαστούμε για την παρασκευή του βόκτα μαρτίνι. Kαλό θα ήταν να παγώσουμε και το σέικερ που θα χρησιμοποιήσουμε, ανακατεύοντας μέσα σε αυτό τα παγάκια μέχρι να νιώσουμε κρύα την παλάμη μας. Σουρώνουμε το νερό από το σέικερ και προσθέτουμε τo βερμούτ (πάντα να διευκρινίζετε πόσο ξηρό το θέλετε) και τη βότκα. Χτυπάμε περίπου 35-40 φορές και στο τέλος βάζουμε μια φλούδα λεμονιού, όχι ελιά. Καλό επίσης είναι να περάσουμε με τη φλούδα το χείλος του ποτηριού πριν ρίξουμε το μείγμα.

Μοχίτο:
• 2 μεζούρες λευκό ρούμι
• 1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια
• 1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
• Φυλλαράκια μέντας (8-12)
• Θρυμματισμένος πάγος
Ανακατεύουμε τη μέντα με το σιρόπι ζάχαρης και τέσσερα από έξι κομμάτια λάιμ σε ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τον πάγο, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με σόδα και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια λάιμ.

Βότκα μαρτίνι:
3 μεζούρες βότκα
• 1/2 μεζούρα
λευκό ξηρό βερμούτ
• 1-2 πράσινες ελιές
• Παγάκια
Βάλτε τον πάγο σε ένα ποτήρι (όχι σε αυτό που θα σερβίρετε). Προσθέστε το βερμούτ και ανακατέψτε ελαφρά και μετά βάλτε τη βότκα. Σερβίρετε σε ποτήρι κοκτέιλ καλύτερα χωρίς τον πάγο. Προσθέστε τις ελιές.

Βέσπερ μαρτίνι:
• 3 μεζούρες τζιν
• 1 μεζούρα βότκα
• ½ μεζούρα Kina Lillet
Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπήστε το. Βάλτε το μείγμα σε ένα βαθύ ποτήρι σαμπάνιας ή σε ποτήρι κοκτέιλ και προσθέστε μια μεγάλη φέτα λεμόνι.

Κοσμοπόλιταν:
• 2 μεζούρες βότκα ή βότκα
με άρωμα λεμόνι
• 1 μεζούρα Cointreau ή Grand Marnier ή λικέρ triple sec
• 1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
• 2 μεζούρες χυμό cranberry
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και στραγγίζουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι (τριγωνικό). Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ ή ένα κόκκινο κερασάκι μαρασκίνο.

Γουάιτ ράσιαν:
• 1 δόση βότκα
• 1 δόση Tia Maria
• 1 δόση κρέμα γάλακτος
• Παγάκια
Βάζουμε τα υλικά σε σέικερ και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε παγάκια και πάνω τους σουρώνουμε το μείγμα του σέικερ.

Β52:
• 1 ½ δόσεις Kahlua
• ½ δόση Crand
• Marnier
• ½ δόση Baileys
Προσέχοντας να μην αναμειχθούν, βάζουμε σε ένα ποτήρι πρώτα το Kahlua, μετά το Baileys και στο τέλος το Grand Marnier.

Μπλάντι Μέρι:
• 6/10 χυμό ντομάτας
• 3/10 βότκα
• 1/10 χυμό λεμονιού
• 1 κουταλάκι του καφέ
• Worcestershire σος
• 2 σταγόνες Tabasco
• Αλάτι σέλινου, αλάτι, πιπέρι
Σ’ ένα μεγάλο, ψηλό ποτήρι (tumbler) βάλτε 4 παγάκια. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τη Worcestershire sauce, τη βότκα και το Tabasco. Ανακατέψτε. Προσθέστε τον χυμό ντομάτας και, ανάλογα με το γούστο σας, αλάτι, πιπέρι και αλάτι σέλινου. Ανακατέψτε ξανά. Βάλτε ένα τρυφερό κλαράκι σέλινου με τα πράσινα φυλλαράκια του και σερβίρετε.
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: