Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Κομμένες οι συγκοινωνίες - Τρίτος νεκρός από τις πλημμύρες (VIDEO)


Μόνο στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν πλέον πρόσβαση στην πολιτεία του Queensland, καθώς αρκετές πόλεις έχουν πραγματικά βυθιστεί από τις πλημμύρες.
Η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο είναι το Rockhampton, με πληθυσμό 77.000 κατοίκων. Είκοσι και πλέον πόλεις αυτής της Πολιτείας αποκόπηκαν λόγω πλημμυρών από το οδικό, σιδηροδρομικό ακόμη και το εναέριο δίκτυο, καθώς οι αεροδιάδρομοι «κρύφτηκαν» κάτω από τα νερά, που σήμερα αναμένεται να φθάσουν σε ύψος 9 μέτρων και στα 9,4 μέχρι την Τετάρτη, επηρεάζοντας 200.000 ανθρώπους, οι οποίοι πλέον ξεμένουν και από τρόφιμα και από θέρμανση.

Οι αρχές, όπως μεταδίδει το BBC, ανακοίνωσαν τρεις θανάτους εξαιτίας των πλημμυρών, ενώ οι αρμόδιοι των αυστραλιανών Αρχών ισχυρίζονται πως η καταστροφή μπορεί να διαρκέσει έως και μήνα.

Οι κάτοικοι των πληγέντων πόλεων εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με όποιον τρόπο μπορούν για να γλιτώσουν τον πνιγμό, ενώ άλλα 4.000 σπίτια αναμένεται να βυθιστούν στα νερά αυτές τις μέρες.

Στο μεταξύ η πρωθυπουργός Julia Gillard δήλωσε πως δάνεια μ χαμηλό επιτόκιο και οικονομική βοήθεια θα δοθούν στους κατοίκους ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις περιουσίες τους.

Ωστόσο, πριν από λίγο οι μετεωρολόγοι απέσυρα την πρόβλεψη για ισχυρή καταιγίδα σήμερα, επισημαίνοντας πως η άμεση απειλή έχει παρέλθει.



Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: