Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Την πράσινη μόδα

Λίγα πράγματα που πρέπει να αρχίζεις να έχεις κατά νου. Αφού τελικά η πιο μεγάλη επόμενη τάση θα αφορά μάλλον στην πράσινη μόδα!


Περίπτωση 1η
Στέκεσαι μπροστά από την βιτρίνα ενός μαγαζιού κοιτώντας ένα φανταστικό γούνινο γιλέκο. Όλα τα ρούχα της ντουλάπας σου περνάνε μπροστά από τα μάτια σου και συνειδητοποιείς πόσο τέλεια συνδυάζεται τόσο με βραδινά όσο και με τα πρωινά σου ρούχα!.. Και έτσι αποφασίζεις να μπεις και να το αγοράσεις.
Σκέφτηκες όμως να ρωτήσεις τον πωλητή του μαγαζιού αν η γούνα είναι αληθινή; Η’ τουλάχιστον επιβεβαίωσες ότι δεν είναι, από το καρτελάκι στο εσωτερικό του γιλέκου;

Περίπτωση 2η
Μπαίνεις στο αγαπημένο σου κατάστημα και γεμάτη έκπληξη συνειδητοποιείς πόσο φθηνά είναι όλα τα ρούχα! Τέτοια ευκαιρία δεν χάνεται… και έτσι βγαίνεις από το μαγαζί με τρεις γεμάτες σακούλες ρούχα!
Κοίταξες όμως την χώρα παραγωγής των ρούχων; Σκέφτηκες ότι ίσως τα ρούχα είναι τόσο φθηνά λόγω του ότι η παραγωγή τους έχει γίνει σε χώρες με πολύ φθηνά εργασιακά κόστη κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι οι εργάτες ίσως δούλεψαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί;

Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι μόνο δύο από αυτές που θα συναντήσειςστην καθημερινότητά σου και σίγουρα δεν θα έπρεπε να σε αφήνουν αδιάφορες. Το περιβάλλον που ζούμε επηρεάζεται όχι μόνο από την τρύπα του όζοντος αλλά και από τις καθημερινές επιλογές μας. Ακόμα και τα ρούχα που φοράμε λοιπόν θα έπρεπε να τα επιλέγουμε βάση κριτηρίων που ξεφεύγουν από το κόψιμο, την εφαρμογή και το χρώμα τους!

Και αν το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς οικολογικά ρούχα είναι φαρδιά λινά εκρού πουκάμισα, να σε ενημερώσω ότι μετά από μια γρήγορα αναζήτηση στο internet θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα! Όλο και περισσότεροι είναι οι νέοι σχεδιαστές που δημιουργούν ρούχα αντάξια σε χάρη με αυτά της υπόλοιπης αγοράς που όμως δεν ξεχνούν να σέβονται το περιβάλλον.
Τα πιο γνωστά ίσως οικολογικά παπούτσια είναι τα TOMS. Οι εσπαντρίγες του Blake Mycoskie πέρα από άνετες και μοδάτες, βοηθούν παιδιά σε ευπαθείς περιοχές του κόσμου να μην κυκλοφορούν ξυπόλητα με τα έσοδα που μαζεύονται από τις πωλήσεις τους! Μια άλλη γνωστή μάρκα είναι η Edun, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από 100% οικολογική αφού δημιουργήθηκε από τον διάσημο και ευαισθητοποιημένο Bono και την γυναίκα του Ali Hewson. Ακόμα και η Stella McCartney είναι φανατική πράσινη οπαδός και μάλιστα έχει δηλώσει ότι κάθε σεζόν δίνει δημιουργική μάχη για να καταφέρει να φτιάξει ρούχα και αξεσουάρ που να μην είναι από δέρμα ή γούνα ζώων. Μια χαρά τα καταφέρνει μέχρι στιγμής! Για το τέλος σου άφησα το e-shop http://www.fashion-conscience.com/ . Επισκέψου το και θα διαπιστώσεις με τα μάτια σου ότι οι σύγχρονες τάσεις μπορούν άνετα να συμβαδίζουν με την eco-κουλτούρα!

Stylista says: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υιοθετήσεις τη νέα αυτή τάση. Μπορείς να: Επισκέπτεσαι τα vintage bazaars που γίνονται κατά καιρούς στην πόλη, να σκαλίσεις τις ντουλάπες της μαμάς ή της θείας για ξεχασμένους θησαυρούς, να αγοράσεις ραπτομηχανή και να φτιάξεις μόνη τα ρούχα που θα φορέσεις αλλά και να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο να μην είναι animal-tested τα καλλυντικά σου. Τέλος, επένδυσε σε μια υφασμάτινη τσάντα από καμβα για τα καθημερινά σου ψώνια και πες όχι την επόμενη φορά που η ταμίας του σούπερ-μάρκετ θα σε ρωτήσει αν θέλεις πλαστική σακούλα.

Πηγή: stylista.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: