Στο 19.5% από το 17.5% αυξάνεται ο ΦΠΑ στην Μεγάλη Βρετανία από αύριο επιτείνοντας τους φόβους ότι ο μεγάλος χαμένος της
νέας φόρο-επιδρομής θα είναι η μέση βρετανική οικογένεια αλλά και η αγορά που ήδη αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες μεταπολεμικές κρίσεις.Σύμφωνα με την Daily Mail η νέα αυτή αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει κατά 520 λίρες ετησίως την μέση οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Παράλληλα, η απόφαση της Κυβέρνησης να επιτραπεί στους καταστηματάρχες να μην αναγράφουν στα ράφια των καταστημάτων τους τις νέες τιμές μέχρι και την 1 Φεβρουαρίου αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αλλά και διαμάχες ανάμεσα σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και καταναλωτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνησης συνεργασίας , Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, είχαν αποκλείσει στα προεκλογικά τους προγράμματα την αύξηση του ΦΠΑ.
Πηγή: real.gr


0 σχόλια: