Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αισιοδοξούν οι έμποροι


Με δελεαστικές εκπτώσεις, που αγγίζουν ακόμη και το 70%, οι έμποροι κατάφεραν να αναθερμάνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον τις πρώτες 3 μέρες της εκπτωτικής περιόδου.
Ιδιαίτερα το Σάββατο, η κίνηση στα καταστήματα ήταν ικανοποιητική, με τους καταναλωτές να προχωρούν, με ιδιαίτερη προσοχή, σε αγορές.

Οπως επισημαίνει στο real.gr ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) κ. Αντώνης Μακρής, «είμαστε αισιόδοξοι ότι οι καταναλωτές θα εκμεταλλευθούν τις μεγάλες εκπτώσεις και τις ελκυστικές προσφορές που πραγματοποιούν οι καταστηματάρχες αυτή την περίοδο».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μακρής σημειώνει ότι η αγοραστική κίνηση αναθερμαίνεται μετά από μια μακρά περίοδο υποτονικής κατανάλωσης, δίνοντας μεγάλη ανάσα εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής ύφεσης που πλήττει την αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις πρώτες κιόλας ημέρες των εκπτώσεων, αρκετά καταστήματα έχουν πουλήσει σημαντικές ποσότητες από τα αποθέματα που είχαν στις αποθήκες τους, ευελπιστώντας ότι η κίνηση θα κορυφωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, όπου παραδοσιακά οι περισσότεροι έμποροι προσπαθούν να ξεστοκάρουν προκειμένου να ανανεώσουν την γκάμα των προϊόντων τους με τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές κολεξιόν.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των φετινών εκπτώσεων αποτελεί το γεγονός ότι οι καταναλωτές, πριν προχωρήσουν στην οποιαδήποτε αγορά, έχουν κάνει ενδελεχή έρευνα και στρέφονται στα είδη που αποτελούν πραγματική ευκαιρία. Οπως, όμως, υποστηρίζουν οι καταναλωτικές οργανώσεις, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνεται στην τελική τιμή του αγαθού και όχι στο ποσοστό της έκπτωσης. Υπενθυμίζεται ότι η «αυλαία» των εκπτώσεων θα πέσει στις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή: real.gr
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: