Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομίας ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε εντολή να «σπάσει» ο αποκλεισμός στις αποθήκες καυσίμων αλλά τα συνδικάτα απαντούν ότι θα συνεχίσουν.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Νικολά Σαρκοζί έχει δώσει το «πράσινο» φως στην αστυνομία να «σπάσει» τα μπλόκα των διαδηλωτών στις αποθήκες καυσίμων και ήδη τρεις αποθήκες λειτουργούν κανονικά.
Παρόλα αυτά το εργατικό συνδικάτο CGT με ανακοίνωση του σήμερα δήλωσε αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις στην γαλλική βιομηχανία και στον ενεργειακό τομέα με στόχο να μειώσει την διανομή ρεύματος και φυσικού αερίου για μεγάλους καταναλωτές.
Στην ανακοίνωση του το συνδικάτο δεν αναφέρεται στον τομέα των καυσίμων και του πετρελαίου αλλά στον υπόλοιπο ενεργειακό τομέα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμποδίσουν τις εισαγωγές αερίου στη χώρα. Έτσι σύμφωνα με το CGT, από τα 12 εργοστάσια φυσικού αερίου στη χώρα, τα 9 έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και ένα ακόμη λειτουργεί στο 50%.
Νωρίτερα σήμερα νεαροί συγκρούστηκαν στους δρόμους του Παρισιού με την αστυνομία ενώ μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από την Γερουσία και φώναζαν «αντίσταση».
Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που θα αυξήσει τα όρια ηλικίας από τα 60 στα 62 χρόνια και δημόσιος τομέας και οι μεταφορές έχουν παραλύσει.
Την ίδια στιγμή έχει δημιουργηθεί κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα συνδικάτα και για τον αριθμό των διαδηλωτών. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας εκτιμούσε ότι σχεδόν 1 εκατ. Γάλλοι κατέβηκαν χθες στους δρόμους εναντίον των μεταρρυθμίσεων, ενώ τα συνδικάτα επέμεναν ότι ο αριθμός αυτός είναι δύο και τρεις φορές μεγαλύτερος.
Πηγή: real.gr


0 σχόλια: