Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, η μοριακή γαστρονομία δεν είναι ένα μαγειρικό στυλ
ή μια μόδα η οποία είναι από τη φύση της καταδικασμένη.
Είναι απλά η επιστημονική κατανόηση της γαστρονομίας και προφανώς η επεξήγηση των φυσικοχημικών και βιολογικών φαινομένων που αφορούν τη μαγειρική και το φαγητό γενικότερα. Ένα από τα μοναδικά ίσως μεταφρασμένα στα ελληνικά βιβλία όπου αναλύεται ο όρος μοριακή γαστρονομία είναι αυτό του Hervé This, Μοριακή Γαστρονομία – Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες. Τη μετάφραση έχει επιμεληθεί ο γνωστός γαστρονόμος Επίκουρος. Η αγγλική έκδοση του βιβλίου, την οποία και έχω, είναι πλήρης και κατανοητή όχι όμως τόσο ικανή να σας μυήσει στα μυστικά της μοριακής γαστρονομίας όπως υπόσχεται. Γι’ αυτό θα σας πρότεινα το βιβλίο του Harold McGee on Food and Cooking.Το βιβλίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πατάκη.
0 σχόλια: