Αστακός. Οστρακοειδές με glam χαρακτήρα, από τις λίγες μη υπερεκτιμημένες τροφές,
αφού αξίζει πραγματικά. Δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά μια κλασική συνταγή για αστακομακαρονάδα, αφού ο αστακός εκμεταλλεύεται τη Μεσόγειο και τα αγνά της προϊόντα
ανάλογα με την εποχή και τη χώρα προέλευσης της κάθε συνταγής.
Εμείς, θέλοντας να αναδείξουμε την λεπτή του γεύση, αλλά και να σας θυμίζουμε σε κάθε πιρουνιά, γιατί η Μεσόγειος έχει μερικά από τα καλύτερα προϊόντα, τα συνδυάσαμε με τζίντζερ, που του πάει πολύ, και σας παρουσιάζουμε την αγαπημένη μας συνταγή για αστακομακαρονάδα.Υλικά (για 4 άτομα)
2 αστακούς μικρούς
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. πολτό ντομάτας
λίγο τζίντζερ, τριμμένο
1 φλιτζανάκι ούζο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι + πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε 2 λίτρα νερό, σε μία κατσαρόλα, αφού βράσει, τοποθετούμε τους αστακούς για
10 με 12 λεπτά. Μέχρι να αποκτήσουν πορτοκαλί χρώμα. Αφαιρούμε τους αστακούς και
κρατάμε το νερό, μέσα στο οποίο θα βράσουμε τα σπαγγέτι.
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ και στη συνέχεια
προσθέτουμε το ούζο.
Αφαιρούμε το φλοιό από τις ντομάτες , τις κόβουμε σε κύβους και τις προσθέτουμε μαζί
με τον πολτό ντομάτας, τον οποίο έχουμε διαλύσει σε ένα φλιτζάνι νερό, στα σοταρισμένα
υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να χυλώσει. Καθαρίζουμε τους αστακούς και κρατάμε μόνο το κρέας.
Λίγο πριν κατεβάσουμε την την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και τα
κομμάτια αστακού. Βράζουμε τα μακαρόνια, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Πηγή: foodzine.gr
0 σχόλια: