Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Νικητής του Μαραθώνιου ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ


Ο Κενυάτης, Ρέιμοντ Μπετ ήταν ο νικητής της ιστορικής διαδρομής από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο,.....
δηλαδή, τη διαδρομή που ακολούθησε πριν από 2.500 χρόνια ο Φειδιππίδης για να αναφωνήσει το «νενικήκαμεν», ενημερώνοντας για το αποτέλεσμα στη Μάχη του Μαραθώνα.

Ο Αφρικανός μαραθωνοδρόμος -μάλιστα- έκανε νέο ρεκόρ καθώς με χρόνο 2.12.40 βελτίωσε το ρεκόρ του νικητή του Μαραθωνίου του 2008, Πολ Λεκουράα (2.12.42).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του Μπετ, Τζόναθαν Κίπκοριρ (2:14.05), και στην τρίτη ο -επίσης- Κενυάτης, Εντουϊν Κιμουτάι, με 2:15.21.

Πρώτη γυναίκα που τερμάτισε τη διαδρομή ήταν η Ράσα Ντραζνταουσκάιτε από τη Λιθουανία με 2:31.06, ρεκόρ κλασικού μαραθωνίου.

Ο πρώτος Έλληνας!

Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πέρασε την γραμμή του τερματισμού.

Χιλιάδες συμμετοχές!

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στους άνδρες πρώτευσε στους άνδρες ο Μιχάλης Παρμάκης του ΠΓΣ με 2,20,48 με δεύτερο τον περυσινό νικητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο του Ολυμπιακού με 2,21,44 και τρίτο τον Κώστα Πουλιό του ΠΑΟ με 2,25,19.

Μεταξύ αυτών ήταν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας.

Την εκκίνηση του Μικρού Μαραθώνιου έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικητιάδης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής.

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: