Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Γερμανική επί-βράβευση στον Γ.Παπανδρέου για τις προσπάθειες στην οικονομία


Βερολίνο, Γερμανία. Με την διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα θα επιτύχει, η Ευρώπη θα επιτύχει»
 και κάλεσμα για κοινή δράση ώστε να «σπάσουν τα τείχη» και τα στερεότυπα του σήμερα, 
παρέλαβε ο πρωθυπουργός το γερμανικό βραβείο Quadriga ......
..... σε πανηγυρική απονομή που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο Βερολίνο, στην 20ή επέτειο της Επανένωσης της Γερμανίας, μεταδίδει η απεσταλμένη του in.gr στο Βερολίνο, Ευαγγελία Μπίφη. Ο Γ.Παπανδρέου αποδέχθηκε το βραβείο ως «αναγνώριση της θυσίας και της προσπάθειας» ενός ολόκληρου λαού.

«Πολλοί μας ρωτάνε: Θα επιτύχετε; Δεν είναι εύκολο για όσους θα κάνουν θυσίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα» παραδέχθηκε.

Και συνέχισε: «Είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Θα επιτύχουμε», λέγοντας ότι αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. «Η Ευρώπη θα επιτύχει» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει την αποφασιστικότητα, το κουράγιο και τη βούληση να αλλάξει, να μιλήσει για τα καλά και τα κακά. Πρόσθεσε ότι το βραβείο αποτελεί αναγνώριση ολόκληρου του έθνους.

«Το βραβείο Quadriga φέρει μεγάλους συμβολισμούς -πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού, μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο-» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός παρέλαβε το αγαλματίδιο-αντίγραφο του τεθρίππου που στέκεται πάνω από την Πύλη του Βραδεμβούργου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος τόνισε ότι ο Γ.Παπανδρέου αποδεικνύει ότι το όραμα δεν είναι παλιά συνταγή και πρόσθεσε πως τα δημοσιονομικά της Ελλάδας βρίσκονται σε δρόμο βελτίωσης.

Κάλεσε την Ελλάδα να κρατήσει σταθερά την πορεία της και -απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου-, είπε ότι ως τιμηθείς «από σήμερα μπορείτε να λέτε: "Είμαι Βερολινέζος"».

Ο κ.Παπανδρέου τιμήθηκε με το βραβείο Quadriga στην κατηγορία «Δύναμη και Ειλικρίνεια» για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του ελληνικού κράτους».

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ/in.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: