Ζουμερό, σοκολατένιο κέϊκ με αμύγδαλο
Συστατικά
- 250 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 250 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
- 250 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά (χωρισμένα)
- 400 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή σκούρο ρούμι
- ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Οδηγίες
2. Χτυπάμε τα κροκάδια με τα 2/3 της ποσότητας ζάχαρης, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει απαλή κρέμα.
4. Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα με τα κροκάδια και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ,την αμυγδαλόσκονη και δουλεύουμε το μείγμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
5. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά με πλαστική σπάτουλα, για να μη ξεφουσκώσει πολύ η μαρέγκα (πολύ απαλά και προς μια κατεύθυνση).
6. Μόλις ενοποιηθεί, προσθέτουμε και τη δεύτερη δόση της μαρέγκας και ανακατεύουμε ξανά με την πλαστική σπάτουλα, ΠΟΛΥ απαλά, να μη ξεφουσκώσει, γιατί δεν θα γίνει αφράτο.
7. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (ή κουμπωτή φόρμα) με διάμετρο 24 εκατοστά.
8. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170C για 45-60 λεπτά. Αφού βγει απο το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και το κόβουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατα το ψήσιμο, το κέϊκ δεν θα πρέπει να στεγνώσει πολύ εσωτερικά, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Επομένως, ξεχνάμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα (ή το μαχαίρι) για να διαπιστώσουμε αν ψήθηκε το γλυκό. Η συνταγή είναι ιταλικής προέλευσης
Πηγή: sintagespareas.gr
0 σχόλια: