Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Γλυκό Capricioza


Ζουμερό, σοκολατένιο κέϊκ με αμύγδαλο



Συστατικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 250 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά (χωρισμένα)
  • 400 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή σκούρο ρούμι
  • ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

Οδηγίες

recipe image
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί και τα ανακατεύουμε να ενωθούν εντελώς.
recipe image
2. Χτυπάμε τα κροκάδια με τα 2/3 της ποσότητας ζάχαρης, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει απαλή κρέμα.
recipe image
3. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
recipe image
4. Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα με τα κροκάδια και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ,την αμυγδαλόσκονη και δουλεύουμε το μείγμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
recipe image
5. Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά με πλαστική σπάτουλα, για να μη ξεφουσκώσει πολύ η μαρέγκα (πολύ απαλά και προς μια κατεύθυνση).
recipe image
6. Μόλις ενοποιηθεί, προσθέτουμε και τη δεύτερη δόση της μαρέγκας και ανακατεύουμε ξανά με την πλαστική σπάτουλα, ΠΟΛΥ απαλά, να μη ξεφουσκώσει, γιατί δεν θα γίνει αφράτο.
recipe image
7. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (ή κουμπωτή φόρμα) με διάμετρο 24 εκατοστά.
recipe image
8. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170C για 45-60 λεπτά. Αφού βγει απο το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και το κόβουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατα το ψήσιμο, το κέϊκ δεν θα πρέπει να στεγνώσει πολύ εσωτερικά, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Επομένως, ξεχνάμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα (ή το μαχαίρι) για να διαπιστώσουμε αν ψήθηκε το γλυκό. Η συνταγή είναι ιταλικής προέλευσης

Πηγή: sintagespareas.gr


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: