Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά / Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο κομμένο σε φέτες ή μικρότερα κομμάτια
3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
250 γραμμ. φρέσκα φασολάκια
500 γραμμ. σταμναγκάθι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
ξίδι
αλάτι
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε δυνατή φωτιά. Τα αλατίζετε και τα γυρίζετε για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Καθαρίζετε τις άκρες από τα φασολάκια και τις ρίζες από τα χόρτα. Βράζετε ξεχωριστά το κάθε είδος από 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Βάζετε στο μπλέντερ τις πιπεριές, προσθέτετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το βασιλικό, λίγο αλάτι και 1-2 κουταλιές της σούπας ξίδι. Πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα.
Ανακατεύετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι και περιχύνετε τα φασολάκια και τα χόρτα.
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα πιπεριάς και συνοδεύετε με τα φασολάκια και το σταμναγκάθι.
ΤΙΡ
Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να βράσουν τα φασολάκια και το σταμναγκάθι. Για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους αν δεν τα σερβίρετε αμέσως, θα πρέπει μόλις τα στραγγίσετε να τα βάλετε για λίγα λεπτά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό ή να τα ξεπλύνετε με άφθονο τρεχούμενο κρύο νερό.
Πηγη:yupi.gr
0 σχόλια: