Οι συστάσεις αρμόδιων οργανισμών υγείας μιλούν για αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών της διατροφής μας από ακόρεστα. Ας συγκρίνουμε λοιπόν δύο εκπροσώπους των δύο κατηγοριών λίπους, το βούτυρο και τη μαλακή μαργαρίνη αντίστοιχα:
• Η μαργαρίνη έχει παρόμοια θερμιδική αξία και αντίστοιχο περιεχόμενο σε ολικό λίπος με το βούτυρο, ωστόσο η πλειοψηφία των λιπαρών που βρίσκουμε στη μαργαρίνη ανήκουν στην οικογένεια των «καλών» πολυακόρεστων λιπαρών, εν’ αντιθέσει με τα κορεσμένα του βουτύρου.
• Το βούτυρο περιέχει 54% κορεσμένα λιπαρά ενώ η μαργαρίνη μόλις 18%
• Το βούτυρο περιέχει 4% πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ενώ η μαργαρίνη 35%
• Το βούτυρο είναι πλούσιο σε χοληστερόλη ενώ η μαργαρίνη δεν περιέχει καθόλου.
Γι’ αυτό λοιπόν, μπορείτε με μια απλή κίνηση, αντικαθιστώντας το βούτυρο με μαλακή μαργαρίνη, να μειώσετε τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή σας χωρίς όμως να χρειαστεί να στερηθείτε τη γεύση και την απόλαυση.
Πηγη:markos.tv
0 σχόλια: