Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Συναυλίες τραγωδίες: το Love Parade δεν ήταν το μόνο



Rolling Stones –Altamont Festival, 1969

Η συναυλία οργανώθηκε από τους Rolling Stones και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το δυτικό Woodstock. Πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Santana συμμετείχαν σε αυτό το μουσικό φεστιβάλ που δυστυχώς κατέληξε σε τραγωδία. Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες ήταν ο απολογισμός.



Με 300.000 νέους να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες LSD και αμφεταμινών, τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα. Όταν εμφανίστηκαν οι Rolling Stones, ξέσπασαν και τα επεισόδια μπροστά στη σκηνή. Ο Jagger σταμάτησε να τραγουδά και παρεκάλεσε να ηρεμήσουν και έρθουν γιατροί για τις πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα και αφού η συναυλία συνεχίζεται κανονικά, ένα 18χρονο αγόρι πλησιάζει τη σκηνή μ’ ένα ρεβόλβερ, ενώ η φίλη του προσπαθεί να του το πάρει.

Οι Stones όμως, είχαν προσλάβει για την προστασία τους μία ομάδα μοτοσικλετιστών, τους Hell’s Angels. Ένας από αυτούς, τον πλησιάζει κρατώντας ένα μαχαίρι και το χτυπά 5 φορές στην πλάτη, σκοτώνοντάς τον. Οι Stones δεν αντιλήφθηκαν τη δολοφονία και συνέχισαν να τραγουδούν, ενώ στο πλήθος ξέσπασαν ταραχές με εκατοντάδες τραυματίες.

The Who-Cincinnati, 1979

Στις 3 Δεκεμβρίου 18.500 θαυμαστές του συγκροτήματος The Who είναι συγκεντρωμένοι και περιμένουν ν’ ανοίξουν οι πόρτες του Coliseum. Όλοι ήθελαν να βρεθούν στις πρώτες σειρές μπροστά στην σκηνή, κι έτσι μόλις οι πόρτες άνοιξαν επικράτησε πανικός.

Στην προσπάθεια του πλήθους να προλάβει μια καλή θέση, 11 άτομα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Το συγκρότημα δεν ενημερώθηκε για το ατύχημα και η συναυλία έγινε κανονικά. Μέτα το τέλος, κι αφού πληροφορήθηκαν για το συμβάν, ήταν τόσο συγκλονισμένοι και δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποιοι πέθαναν μόνο και μόνο για να τους ακούσουν live.

Pearl Jam-Roskilde Festival, 2000

Το Roskilde Festival που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Δανία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά μουσικά φεστιβάλ. Το 2000 ήταν η χρονιά που το σημάδεψε.

Στη σκηνή βρισκόντουσαν οι Pearl Jam μ’ ένα κοινό περίπου 50.000 θαυμαστών. Όσοι όμως βρίσκονταν στις πίσω σειρές δεν άκουγαν καλά κι έτσι άρχισε το σπρώξιμο για να πλησιάσουν. Το συγκρότημα ζήτησε από τον κόσμο ν’ απομακρυνθούν από τη σκηνή αλλά εκείνοι δεν τους άκουσαν.

Κάποιοι γλίστρησαν και βρέθηκαν μπροστά στη σκηνή να ποδοπατούνται μέχρι θανάτου. Εννιά άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ν’ αλλάξουν τα συναυλιακά στάνταρ για την ασφάλεια του κόσμου, έστω κι αργά.

Great White-Station Nightclub, 2003

Στις 20 Φεβρουαρίου, το συγκρότημα Great White έκανε την εμφάνισή του στο γνωστό κλαμπ της Ρόδου. Σύντομα η εμφάνισή τους μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Μόλις είχαν ανέβει στη σκηνή και ο μάνατζερ του συγκροτήματος δίνει το οκ για να ξεκινήσει ένα θέαμα με πυροτεχνήματα. Σπίθες όμως έβαλαν φωτιά στα ηχομονωτικά υλικά του κλαμπ και σύντομα όλα έγιναν παρανάλωμα.

Η χωρητικότητα του μαγαζιού ήταν 250 άτομα κι εκείνη την ώρα βρίσκονταν περίπου 450. Επικράτησε πανικός στην προσπάθειά τους να βγουν έξω κι έτσι πολλοί παγιδεύτηκαν στις φλόγες. Ο τραγικός απολογισμός ήταν 100 νεκροί.

Άλλες έξι συναυλίες που κατέληξαν σε τραγωδία

Βραζιλία, Νοέμβριος 1997: 7 άτομα πεθαίνουν όταν το μπαλκόνι από το οποίο παρακολουθούσαν τη συναυλία των Raimundos κατέρρευσε.

Πολωνία, Νοέμβριος 1994: 7 άτομα πεθαίνουν από ασφυξία στην προσπάθεια τους να βγουν από τον χώρο που έπαιζε το συγκρότημα των Golden Life.

Βουλγαρία, Δεκέμβριος 2001: 6 κοπέλες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Γερμανού DJ Tomas Schumacher.

Ινδονησία, Μάρτιος 2001: 4 άτομα πεθαίνουν από ασφυξία κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του βρετανικού boy band A1.

Ισραήλ, Ιούλιος 1995: Κατά την διάρκεια της εμφάνισης του συγκροτήματος Mashina στο φεστιβάλ Arad, ένας τοίχος πέφτει και καταπλακώνει 3 άτομα.

Καλιφόρνια, Ιούνιος 1986: 3 άτομα πέφτουν από ένα υπερυψωμένο δάπεδο, την ώρα που βρίσκεται επί σκηνής ο Ozzy Osnourne.

Πηγή:men24.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: