Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

GP Catalunya - RACE: Προβάρει το στέμμα ο Lorenzo!

Προβάρει το στέμμα ο Lorenzo

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του πρώτου Ισπανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην ιστορία των MotoGP (αναφερόμαστε στην 4χρονη εποχή, καθώς ο Alex Criville είναι ο πρώτος Ισπανός στην ιστορία που κατέκτησε τον τίτλο στα 500cc, το 1999), έχει αρχίσει.
Ο Jorge Lorenzo πανηγύρισε την 5η του φετινή νίκη και την πρώτη του στην Catalunya στη μεγάλη κατηγορία, σε έναν αγώνα όπου και πάλι δεν είχε αντίπαλο.

Mε τη διαφορά του πλέον στους 52 βαθμούς από τον Dani Pedrosa ο αναβάτης της Fiat Yamaha είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Pedrosa που στο warm up σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, έκανε μια από τις συνηθισμένες του εκπληκτικές εκκινήσεις, πήρε προβάδισμα, αλλά στην στροφή 1 έχασε τα φρένα με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινά στην 10η θέση.

Ο Lorenzo πήρε τα ηνία με τους Stoner, Dovizioso και de Puniet να τον ακολουθούν. Μέσα σε λίγους γύρους η συγκεκριμένη τετράδα αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους την ώρα που ο Pedrosa έκανε αγώνα δρόμου για να καλύψει το χαμένο έδαφος, πράγμα που κατάφερε μέχρι τον 5ο γύρο.

Τη μεγαλύτερη πίεση στον Lorenzo άσκησε ο Dovizioso ο οποίος μάλιστα στον 3ο γύρο επιτέθηκε και πέρασε τον Ισπανό, χωρίς όμως να μπορέσει να διατηρηθεί για πολύ στην πρωτοπορία μιας και στον αμέσως επόμενο γύρο ο «Por Fuera» επέστρεψε στην κορυφή.

Aπό κοντά ακολουθούσε ο Stoner ο οποίος όμως στον 5ο γύρο και ενώ ήταν 3ος έκανε το λάθος στα φρένα με αποτέλεσμα να χάσει 2 θέσεις και να βρεθεί πίσω από τους Pedrosa - de Puniet που είχαν ήδη αρχίσει να χάνουν την επαφή τους με την κορυφή.

Μπροστά Lorenzo - Dovizioso είχαν δημιουργήσει μια διαφορά της τάξης των 2,2" από το γκρουπ των τριών (Perdosa, Stoner, de Puniet) με τον Ιταλό να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και να μην αφήνει σε ησυχία τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Ωστόσο στον 14ο γύρο ο Dovizioso έπεσε από lowsiding -αργότερα αποκάλυψε πως από την αρχή του αγώνα αντιμετώπιζε πρόβλημα με το πίσω φρένο της RC212V- με αποτέλεσμα ο Lorenzo να μείνει μόνος στην κορυφή και χωρίς άγχος πια να κάνει έναν ακόμα υγιεινό ...περίπατο.

Μοιραία το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη μάχη για την 2η θέση. Μια μάχη που για να πούμε την αλήθεια δεν είδαμε ποτέ μιας και ο Pedrosa δεν απειλήθηκε από τον Stoner που ναι μεν ήταν σε απόσταση αναπνοής ωστόσο δεν επιτέθηκε ποτέ.

Έτσι είχαμε την επανάληψη του βάθρου που είδαμε στο Assen, με τον Lorenzo να πανηγυρίζει ακόμα μια άνετη νίκη -κάποια στιγμή η διαφορά του από τους άλλους δύο έφτασε τα 6,8"- και τους Perosa - Stoner να τον πλαισιώνουν στο πόντιουμ.

«Eίναι μια ιδιαίτερη νίκη για μένα. Πέρσι δεν ήμουν τόσο ικανοποιημένος αφού ο Valentino κέρδισε τον αγώνα στην τελευταία στροφή. Τελικά φέτος καταφέραμε να κερδίσουμε μέσα στο σπίτι μου μπροστά στους συμπατριώτες μου», είπε ο Lorenzo και πρόσθεσε αναφερόμενος στον αγώνα: «Ήταν δύσκολος αγώνας γιατί η θερμοκρασία του οδοστρώματος ήταν πολύ υψηλή και το μπροστινό γλίστραγε συνέχεια. Ο Andrea ήταν σε απόσταση αναπνοής και πίστευα ότι θα έμενε μαζί μου μέχρι το τέλος γιατί πίεζε αρκετά. Ευτυχώς για μένα έπεσε και μπόρεσα να κερδίσω».

Από την πλευρά του ο Dani Pedrosa δήλωσε: «Ο αγώνας ξεκίνησε καλά, πήρα την πρωτοπορία αλλά στο τέλος της ευθείας είχα ένα μεγάλο κούνημα στο μπροστινό και όταν πήγα να πιάσω τα φρένα, απλά δε λειτουργούσαν. Μου έφυγε η καρδιά σε εκείνο το σημείο. Βγήκα εκτός πίστας και περίμενα τους υπόλοιπους να περάσουν για να γλιτώσω την ποινή. Είχα μείνει αρκετά πίσω αλλά κατάφερα να φτάσω τον Stoner και μετά κάναμε έναν καλό αγώνα μαζί. Είχα πρόβλημα με το μπροστινό σύστημα, αλλά η 2η θέση είναι καλό αποτέλεσμα».

O Stoner στάθηκε στο λάθος που έκανε στον 5ο γύρο με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή του με την κορυφή: «Ήταν δικό μου το λάθος καθώς είχα αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα από το slipstream του Jorge και του Dovizioso με αποτέλεσμα να χάσω τα φρένα και να βγω εκτός. Από εκείνο το σημείο και μετά η μοτοσυκλέτα δεν ήταν καλή. Ήμουν απογοητευμένος γιατί κάναμε κάποιες αλλαγές οι οποίες δεν δούλεψαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά στο δεύτερο όλα ήταν καλύτερα. Προσπάθησα να περάσω τον De Puniet και έφτασα πίσω από τον Dani. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τον περάσω, αλλά ήταν εξαιρετικός, δεν έκανε λάθη, έβγαινε καθαρά από τις στροφές και δεν μου επέτρεψε να περάσω. Μπράβο στον Dani λοιπόν. Είμαι ικανοποιημένος με το βάθρο και ανυπομονώ για το μέλλον».

Το καλύτερο αποτέλεσμα του στο φετινό Πρωτάθλημα σημείωσε ο Randy de Puniet που τερμάτισε 4ος χωρίς να απειληθεί από κανέναν, ενώ εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Alvaro Bautista που τερμάτισε 5ος στο καλύτερό του αποτέλεσμα ως τώρα στα MotoGP.

Ο Ben Spies πρόσθεσε στο ενεργητικό του ακόμα μια καλή εμφάνιση ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 6η θέση. Μια θέση την οποία πήρε από τον Loris Capirossi τρεις γύρους πριν το φινάλε. Tην πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Nicky Hayden, Marco Melandri και Hector Barbera.

Στη βαθμολογία, μετά από επτά αγώνες, ο Lorenzo προηγείται με 165 βαθμούς. Ακολουθεί ο Pedrosa με 113, ενώ ο Dovizioso έχει 91.

O επόμενος αγώνας διεξάγεται στις 18 Ιουλίου στην πίστα του Sachsenring, στη Γερμανία.
Πηγη:e-go.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: