Να εγκαταστήσει ένα πλήκτρο πανικού για τη βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών του δεσμεύτηκε το Facebook.
Το πλήκτρο πανικού αφορά κυρίως ανήλικους χρήστες και θα επιτρέπει να αναφέρουν τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς και να ζητούν βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο.
Η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες ηλικίας 13 με 18 ετών και θα εμφανίζεται στη σελίδα του προφίλ τους.
Η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα έγινε επιτακτική όταν -στο τέλος του περασμένου χρόνου- η 17χρονη Άσλι Χολ απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έναν άνδρα ο οποίος της παρουσιάστηκε ως έφηβος στο Facebook.
"Μαζί επινοήσαμε έναν νέο τρόπο να βοηθήσουμε τα νεαρά άτομα να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο", δήλωσε η Τζοάνα Σιλντς, αντιπρόεδρος του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
πηγή:athensdeejay.gr


0 σχόλια: