Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

«Φάτε ελεύθερα»!


Το… ελεύθερο στους Μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην «Bundesliga», να «σπάσουν» τη νηστεία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, έδωσε το Αλ Αζάρ (θεολογικό ινστιτούτο του Ισλάμ), προκειμένου να διευκολύνει όσους παίκτες «βγάζουν το ψωμί τους» στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Η είδηση έγινε γνωστή την Τετάρτη, από γκρουπ μουσουλμάνων της χώρας αλλά και από τις γερμανικές ποδοσφαιρικές Αρχές. Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση αποτέλεσε η διαμάχη που είχε ξεσπάσει πέρυσι ανάμεσα στη διοίκηση της FSV Φρανκφούρτης και τρεις μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές της ομάδας, για το θέμα της νηστείας. Η στάση των ανθρώπων του γερμανικού συλλόγου ήταν ανένδοτη και απαιτούσε εγγράφως από τους παίκτες, να ακολουθούν τη διατροφή βάσει προγράμματος, αγνοώντας τη μεγάλη θρησκευτική «επιταγή» του Ισλάμ. Οι άνθρωποι της Άιντραχτ είχαν επικαλεστεί μάλιστα όρους κατά τη σύναψη των συμβολαίων, με τους οποίους απαγορευόταν η τήρηση της νηστείας, εκτός και αν αυτή έβρισκε σύμφωνη και τη διοίκηση του συλλόγου.

Για να αποφευχθούν λοιπόν οι όποιες διαμάχες και τη φετινή σεζόν, το Κεντρικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο στη Γερμανία ζήτησε συμβουλές επί του θέματος από το Αλ - Αζάρ, το οποίο «έδωσε τα φώτα του»: «Αν ένας ποδοσφαιριστής είναι υποχρεωμένος βάσει συμβολαίου - το οποίο αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματός του - να συμμετάσχει σε αγώνες μέσα στο Ραμαζάνι και αν η νηστεία επηρεάζει την απόδοσή του, τότε μπορεί να την «σπάσει», η τοποθέτηση του θεολογικού ινστιτούτου.

Το φετινό Ραμαζάνι θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ πρεμιέρα για το πρωτάθλημα Γερμανίας έχει οριστεί στις 20 Αυγούστου.

Πηγή:sport-fm.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: