Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Μαζί με τη σύνταξη «χάνεται» και το... σεξ


Με... αποχή από το σεξ αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες σήμερα την οικονομική ανασφάλεια ως «σύγχρονες Λυσιστράτες», καθώς έρευνα στη χώρα μας έδειξε ότι ανέστειλαν περισσότερο τις ερωτικές σχέσεις τους μέσα στον γάμο συγκριτικά με τους άνδρες λόγω μείωσης της ερωτικής τους επιθυμίας την περίοδο της συζήτησης για το Ασφαλιστικό!


Τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της ΕΜΑΣ (Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO, σε δείγμα 600 γυναικών και ανδρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έδειξαν ότι παρατηρείται στις γυναίκες σαφής και μεγαλύτερη πτώση στη λίμπιντο συγκριτικά με το ανδρικό φύλο τον τελευταίο μήνα.

«Οι σύγχρονες Λυσιστράτες τιμωρούν τον εαυτό τους αλλά και τους συντρόφους τους», τονίζει ο δρ Κ. Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της ΕΜΑΣ, αφού η επιλογή για αποχή ή αραίωση των επαφών είναι μια παθητική στάση που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές ενέργειες των κοινωνικών μεταβολών - το 68% των γυναικών απαντά πως μείωσε τη συχνότητα των ερωτικών του επαφών. Αντίστοιχα, το 40% των γυναικών ομολογούν πως η ψυχολογική τους κατάσταση επηρεάστηκε πολύ αρνητικά από τα νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό, συγκριτικά με το 26% των ανδρών.

Η γυναίκα σύζυγος, μητέρα, ερωμένη νιώθει πιο ξεκρέμαστη από ποτέ, με το 24% να δηλώνουν πως το κυριότερο συναίσθημα που βιώνουν είναι η ανασφάλεια και το 27% η απογοήτευση, ενώ μόλις το 3% νιώθουν μια ελπίδα για το μέλλον, αφού τα νέα μέτρα μοιάζει να τους στερούν την ανάσα και την προοπτική μιας πιο σίγουρης ζωής.

Οι γυναίκες της σύγχρονης Ελλάδας φαίνεται ότι τιμωρούν τους άνδρες τους με αποχή όπως η Λυσιστράτη στη γνωστή και ιδιοφυή κωμωδία του Αριστοφάνη, επισημαίνει ο Π. Δρέττας, επιστημονικός διευθυντής της ΕΜΑΣ, χωρίς βέβαια τη θέλησή τους αφού άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τη στάση τους.

Η ανακοίνωση των μέτρων για το Ασφαλιστικό χτύπησε την καρδιά της γυναικείας λίμπιντο, πολύ περισσότερο από την αντίστοιχη ανδρική. Η αναγκαστική αυτή λυσιστράτεια στάση των γυναικών, με το 68% του δείγματος να λένε πως έχουν μειώσει τις ερωτικές συνευρέσεις με τον σύντροφό τους, φαίνεται ότι προκύπτει από τα αρνητικά μηνύματα που δέχεται ο γυναικείος πληθυσμός εν όψει του σκληρού ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Οι γυναίκες σήμερα βιώνουν διπλά τα δυσάρεστα αυτά μέτρα, που πλήττουν την οικονομική τους δυνατότητα αλλά και την επιθυμία τους για μια αξιοπρεπή συνταξιοδότηση.

Η ευημερία των αστικών κοινωνιών κωδικοποίησε μια ορισμένη θέση της γυναίκας: «παιδιά, κουζίνα, εκκλησία». Στη θέση αυτή η γυναίκα, όπως σχολιάζει η Ε. Ελευθερίου, ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονική υπεύθυνη της ΕΜΑΣ, είναι φύλακας της εστίας, εκείνη φροντίζει για το μέλλον, αλλά και αγωνιά για τον νόμο που εγγυάται το μέλλον, αφού το 77% των γυναικών πιστεύουν πως θα επιδεινωθεί κι άλλο η οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση το 2011, περισσότερο δηλαδή από τον άνδρα (64%), που του έχει δώσει έναν ρόλο κηφήνα και το καθήκον να σκαλίζει την επιφάνεια της γης και να αλληλοσκοτώνεται με τον γείτονά του (πόλεμοι), καθήκον στο οποίο οι άνδρες είναι ανταλλάξιμοι.
Πηγη:enet.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: