Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά / Υλικά για 6 μερίδες
150 γραμμ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουτ. της σούπας σταφίδες
2 κουτ. της σούπας ανθόνερο
2 κουτ. της σούπας ψίχα φιστικιών Αιγίνης
Βράζετε το ρύζι με 2 φλιτζάνια νερό σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει. Το μεταφέρετε σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα και προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το ανθόνερο.
Βράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Μετά από 40 λεπτά περίπου, όταν αρχίσει να χυλώνει, το αδειάζετε σε μικρά μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.
Ψιλοκόβετε τα φιστίκια, πασπαλίζετε την επιφάνεια του ρυζόγαλου και σερβίρετε.
Πηγη:yupi.gr
0 σχόλια: