Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ρυζόγαλο με Aνθόνερο και Φιστίκια Αιγίνης

Ρυζόγαλο με Aνθόνερο και Φιστίκια Αιγίνης
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά / Υλικά για 6 μερίδες

150 γραμμ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουτ. της σούπας σταφίδες
2 κουτ. της σούπας ανθόνερο
2 κουτ. της σούπας ψίχα φιστικιών Αιγίνης

Βράζετε το ρύζι με 2 φλιτζάνια νερό σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει. Το μεταφέρετε σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα και προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το ανθόνερο.

Βράζετε το ρυζόγαλο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Μετά από 40 λεπτά περίπου, όταν αρχίσει να χυλώνει, το αδειάζετε σε μικρά μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.

Ψιλοκόβετε τα φιστίκια, πασπαλίζετε την επιφάνεια του ρυζόγαλου και σερβίρετε.
Πηγη:yupi.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: