Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ένα κομμάτι σοκολάτας την ημέρα οφελεί σημαντικά


Ένα κομμάτι σοκολάτας τη μέρα, ισοδυναμεί με μισή ώρα καθημερινής σωματικής άσκησης όσον αφορά στην μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Αυστραλοί ειδικοί

Η μελέτη, δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «ΒΜCMedicine» και αναφέρει ότι σε όσους πάσχουν από υψηλή πίεση η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού μέχρι και 20% μέσα σε μια πενταετία.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από υπέρταση(υψηλή πίεση) και οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν καν. Περίπου ένας στους δέκα δεν μπορεί να ελέγξει την πάθηση με φάρμακα, παρουσιάζοντας έτσι μεγαλύτερο κίνδυνο. Έτσι, η σοκολάτα και ιδιαίτερα η μαύρη, περιέχει τις χημικές ουσίες φλανοβόλες που με φυσικό τρόπο διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνουν τη ροή του αίματος ρίχνοντας την πίεση του. "Δεν είναι ανάγκη να παίρνει κανείς πάντα φάρμακα για τη μείωση της πίεσης. Υπάρχουν και τροφές που βοηθάνε σε αυτό", δήλωσε η κα Ριντ.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή μελέτη, η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ρίξει την πίεση μέχρι 5% σε όσους έχουν υπέρταση, ενώ δεν επηρεάζει όσους έχουν φυσιολογική πίεση και έτσι δεν προκαλεί υπόταση (χαμηλή πίεση).

Όπως είπαν οι ερευνητές, θα χρειαστούν κι άλλες έρευνες για να καθοριστεί η ιδανική ποσότητα σοκολάτας, που επιφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ωφέλεια για την υγεία μπορεί να υπάρξει από ένα κομματάκι (έξι γραμμάρια) τη μέρα μέχρι μια ολόκληρη σοκολάτα (100 γραμμάρια).
Πηγη:madata.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: