Προετοιμασία
Ψιλοκόψτε το βούτυρο και ζυμώστε το γρήγορα με τα υπόλοιπα υλικά και 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε την και βάλτε τη για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, τοποθετήστε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα με την κανέλα, καλύψτε τα με κρασί και βράστε τα με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Στραγγίστε τα και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη.
Ζεστάνετε λίγο το γάλα με 2 δόσεις βανίλια.
Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας, ρίξτε λίγο λίγο το γάλα, το λικέρ και τη σοκολάτα.
Όταν η κρέμα γίνει ομοιογενής, αφήστε τη να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
Ανοίξτε τη ζύμη και στρώστε τη σε ατομικά φορμάκια για ταρτάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
«Τσιμπήστε» το φύλλο μ’ ένα πιρούνι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα ταρτάκια, μοιράστε μέσα την κρέμα, βάλτε από πάνω τα αχλάδια και σκορπίστε την αμυγδαλόψιχα.
Στο μεταξύ, τοποθετήστε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα με την κανέλα, καλύψτε τα με κρασί και βράστε τα με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Στραγγίστε τα και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη.
Ζεστάνετε λίγο το γάλα με 2 δόσεις βανίλια.
Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας, ρίξτε λίγο λίγο το γάλα, το λικέρ και τη σοκολάτα.
Όταν η κρέμα γίνει ομοιογενής, αφήστε τη να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
Ανοίξτε τη ζύμη και στρώστε τη σε ατομικά φορμάκια για ταρτάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
«Τσιμπήστε» το φύλλο μ’ ένα πιρούνι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα ταρτάκια, μοιράστε μέσα την κρέμα, βάλτε από πάνω τα αχλάδια και σκορπίστε την αμυγδαλόψιχα.
Πηγη:myself.gr
0 σχόλια: