Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ταρτάκια με σοκολάτα και αχλάδια

Ταρτάκια με σοκολάτα και αχλάδια

Υλικά

Για την τάρτα
200 γραμμ. αλεύρι

100 γραμμ. βούτυρο

100 γραμμ. ζάχαρη

1 αυγό και 1 κρόκο



Για τη γέμιση
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γραμμ. ζάχαρη

½ λίτρο γάλα

60 γραμμ. κορν φλάουρ

βανίλια, κρασί

5 κουταλιές λικέρ αμαρέτο

6 μικρά αχλάδια

κανέλα, μαυροδάφνη

σκούρα ζάχαρη

αμυγδαλόψιχα φιλέ

Προετοιμασία

Ψιλοκόψτε το βούτυρο και ζυμώστε το γρήγορα με τα υπόλοιπα υλικά και 2-3 κουταλιές κρύο νερό. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε την και βάλτε τη για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, τοποθετήστε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα με την κανέλα, καλύψτε τα με κρασί και βράστε τα με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι να γίνουν τρυφερά.

Στραγγίστε τα και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη.

Ζεστάνετε λίγο το γάλα με 2 δόσεις βανίλια.

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας, ρίξτε λίγο λίγο το γάλα, το λικέρ και τη σοκολάτα.

Όταν η κρέμα γίνει ομοιογενής, αφήστε τη να πήξει σε χαμηλή φωτιά.

Ανοίξτε τη ζύμη και στρώστε τη σε ατομικά φορμάκια για ταρτάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά.

«Τσιμπήστε» το φύλλο μ’ ένα πιρούνι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Όταν κρυώσουν τα ταρτάκια, μοιράστε μέσα την κρέμα, βάλτε από πάνω τα αχλάδια και σκορπίστε την αμυγδαλόψιχα.
Πηγη:myself.gr


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: