Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ευεργετικά για την καρδιά τα δύο φλιτζάνια καφέ

Αν η αρτηριακή πίεση ορισμένων καρδιοπαθών κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα τότε δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να τους βοηθήσουν για να αποφύγουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα έλληνες επιστήμονες.
Τα ευρήματα αυτά προκαλούν έκπληξη με δεδομένο ότι ο δυνατός καφές μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμίες, αλλά υπογραμμίζουν επίσης τη σύνθετη φύση των επιδράσεων του καφέ στον οργανισμό.
Μελέτη που έγινε σε δείγμα 374 ασθενών, οι οποίοι είχαν υποστεί καρδιακό επεισόδιο ή άλλου τύπου οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, διαπίστωσε ότι όσοι είχαν αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα έπιναν ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα και είχαν 88% λιγότερες πιθανότητες, σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν
καφέ, να εμφανίσουν μία πάθηση κατά την οποία η καρδιά αδυνατεί να διοχετεύσει αποτελεσματικά το αίμα.
Η αποκαλούμενη Συστολική Δυσλειτουργία της Αριστερής Κοιλίας (ΣΔΑΚ ή LVSD) είναι ένας από τους συνηθέστερους προάγγελους καρδιακής ανεπάρκειας.
Οι προστατευτικές ιδιότητες του καφέ, ωστόσο, δεν εμφανίστηκαν σε ασθενείς με υπέρταση, στους οποίους η κατανάλωσή του ουσιαστικά συνδεόταν με τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης LVSD.
Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του Χαροκόπειου πανεπιστημίου και του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας στην Πράγα.




πηγη:tovima
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: