Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Καβγάδες σε μια σχέση


Το να ανταγωνίζεται το ζευγάρι δεν λειτουργεί από κοινού - όχι στις περισσότερες σχέσεις πάντως - καθώς υπάρχει η «πάλη» της ανωτερότητας σ' αυτό. Σπάνια μια σχέση είναι τόσο ισορροπημένη, ώστε κανείς από τους δύο να μην έχει το πάνω χέρι. Και αν ακόμα δεν είναι εμφανές στην καθημερινότητα, στον πρώτο καβγά θα φανεί. Συνήθως το ζευγάρι σοκάρεται στον πρώτο καβγά, γιατί ξαφνικά το «δίδυμο» σπάει και χωρίζει για λίγο. Ο καβγάς μπορεί να φέρει σιωπή και απομόνωση και σίγουρα μόνο αρνητικά συναισθήματα. Ποιος θα καταφέρει να σπάσει τη σιωπή, να φανεί ανώτερος και να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, είναι κάτι που το δείχνει η πράξη και μόνο.

Το στάδιο της «πάλης» και του ανταγωνισμού ξεκινά μαζί με το στάδιο της δέσμευσης, γιατί αλλιώς η «πάλη» δεν έχει σημασία, ούτε συνέπειες. Μπορεί να διαρκέσει για λίγο, μπορεί και για χρόνια. Το ζευγάρι συνήθως πρέπει να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τους σκοπέλους, που είναι πολλοί. Δεν υπάρχει και πολλή χαρά σε αυτό το στάδιο στις σχέσεις - μόνο παγίδες. Οι παγίδες εδώ είναι βασικά δύο. Η μία είναι ότι το ζευγάρι δεν αντιλαμβάνεται ότι το στάδιο αυτό είναι φυσιολογικό και λογικό να έρθει, και ότι το 99,9% των ζευγαριών το περνάει. Τα ζευγάρια σοκάρονται από το γεγονός ότι υπάρχει καβγάς και παράλληλη «πάλη» για το πάνω χέρι και κάνουν λάθη. Η δεύτερη παγίδα είναι ότι τα λάθη αυτά μπορεί να κρατήσουν το ζευγάρι κολλημένο σε αυτό το στάδιο, όπου δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια ανάκαμψης.

Τι μπορεί να κάνει το ζευγάρι; Να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ψυχραιμία και λογική. Η «πάλη» σε μια σχέση είναι φυσιολογική και το φαινόμενο αναπόφευκτο. Αν αγαπά ο ένας τον άλλο και δεν αφήσει ανασφάλειες και εγωισμούς να κυριαρχήσουν, τότε υπάρχει μέλλον, και μάλιστα λαμπρό. Εξάλλου, αυτό το στάδιο αποκαλύπτει πολλά για την ποιότητα της σχέσης και του χαρακτήρα των εραστών.

Το στάδιο αυτό είναι καθοριστικό για το αν η σχέση θα συνεχίσει την εξελικτική της πορεία.




πηγη:zougla
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: