Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Χρήσιμες συμβουλές για την καλή χρήση του ψυγείου/καταψύκτη

Χρήσιμες συμβουλές για την καλή χρήση του ψυγείου/καταψύκτηΜερικές χρήσιμες συμβουλές για την ορθολογιστική χρήση του ψυγείου και του καταψύκτη έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Κάνετε απόψυξη της συσκευής σας (εάν δεν έχει αυτόματο σύστημα) όταν ο πάγος ξεπεράσει ένα πάχος 3 χιλιοστών. Ένα πάχος πάγου 5 χιλιοστών λειτουργεί ως μόνωση και αυξάνει κατά 30% την κατανάλωση ρεύματος. Προσοχή, εάν ο πάγος φτάσει ένα πάχος 4 εκατοστών η συσκευή σας καταναλώνει το διπλό ρεύμα.

Εξοικονομείτε μέχρι και 15% ρεύμα εάν ρυθμίσετε τον θερμοστάτη του ψυγείου σας (θάλαμος συντήρησης) στους 6 βαθμούς Κελσίου και του καταψύκτη σας στους -18 βαθμούς.
Μην τοποθετείτε τις συσκευές ψύξης (ψυγείο, καταψύκτη) δίπλα σε πηγές θερμότητας (θερμαντικό σώμα, συσκευές όπως φούρνος, πλυντήριο κτλ.) ή σε μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, διότι αυτό μπορεί να αυξήσει μέχρι και 30% την κατανάλωση ρεύματος.
Μην τοποθετείτε ποτέ ζεστά ή χλιαρά τρόφιμα στο ψυγείο και ακόμα περισσότερο στον καταψύκτη.

Καλύπτετε τα φαγητά που τοποθετείτε στο ψυγείο και συσκευάστε καλά τα τρόφιμα. Αυτές οι απλές κινήσεις μειώνουν το κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων και οσμών μεταξύ των τροφίμων και μειώνουν την δημιουργία πάγου στη συσκευή.
Μην συνωστίζετε τα τρόφιμα κατά τρόπο τέτοιο ώστε να εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα.
Αποφύγετε το άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο και μην την κρατάτε πολύ ώρα ανοιχτή.

Βεβαιωθείτε ότι ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα στην πίσω πλευρά της συσκευής αφήνοντας μια απόσταση τουλάχιστον 5 εκατοστών από το τοίχο και ξεσκονίζετε καλά τις σωληνώσεις (πλέγμα) που βρίσκονται εκεί.

Φροντίστε το λάστιχο της πόρτας να είναι καθαρό και να εφαρμόζει καλά. Για να δοκιμάσετε την καλή του κατάσταση και κατ’ επέκταση την αποδοτικότητα του, τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτί στο λάστιχο της πόρτας και κλείστε την. Προσπαθήστε να τραβήξετε το φύλλο. Εάν αυτό βγαίνει με ευκολία πρέπει να αλλάξετε το λάστιχο της συσκευής σας.

Εάν θα λείψετε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, βγάλτε της συσκευές ψύξης από την πρίζα, αδειάστε τις και αφήστε την πόρτα ανοιχτή.
Πηγη:i-know.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: