Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ριζότο

ΡιζότοΥλικά (για 4 άτοµα)
300 γραµµ. σπαράγγια
400 γραµµ. ρύζι Αρµπόριο
1 ξερό κρεµµύδι
250 γραµµ. κρέµα γάλακτος
50 γραµµ. βούτυρο
50 γραµµ. φρέσκο κρεµµύδι
½ φινόκιο
µάραθο
χυµό και ξύσµα από ένα λάιµ
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
κρασί λευκό

Προετοιµασία
Ψιλοκόβουµε το ξερό κρεµµύδι και το βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε ελαιόλαδο. Το σοτάρουµε και, στη συνέχεια, προσθέτουµε το ρύζι. Ανακατεύουµε µέχρι να αρχίσουν οι κόκκοι του να φαίνονται σαν διάφανοι. Τότε σβήνουµε µε το κρασί. Αφήνουµε να κρυώσει. Καθαρίζουµε τα σπαράγγια και κόβουµε τα µισά σε µικρά κοµµάτια. Τα βάζουµε σε ένα κατσαρολάκι µε την κρέµα σε πολύ χαµηλή φωτιά. Τα υπόλοιπα τα βράζουµε για 30 δευτερόλεπτα σε ζεµατιστό νερό και τα αφήνουµε να κρυώσουν. Όταν αρχίσει να αχνίζει η κρέµα, την αποσύρουµε από τη φωτιά και την περνάµε στο µπλέντερ. Στίβουµε το χυµό του λάιµ και ψιλοκόβουµε το φοινόκιο και το φρέσκο κρεµµύδι.

Εκτέλεση
Βάζουµε σε µια κατσαρόλα το φρέσκο κρεµµύδι µε το φοινόκιο και σοτάρουµε ελαφρά. Προσθέτουµε το ριζότο και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε την κρέµα από τα σπαράγγια και λίγο νερό και, στη συνέχεια, χυµό και ξύσµα λάιµ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουµε καλά µέχρι το ριζότο να αρχίσει να χυλώνει. Πριν χυλώσει πολύ, το βγάζουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε βούτυρο, µάραθο και τα σπαράγγια.
Πηγη:myworld.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: