Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Λιγότερο σεξ μετά το γάμο


Το ερωτικό ενδιαφέρον μέσα στο γάμο μειώνεται εξαιτίας των παιδιών ή της απομάκρυνσης των συντρόφων.

Είναι αλήθεια ότι η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Η σεξουαλική εικόνα της σχέσης ή του γάμου χάνει σημαντικά το ρόλο της λόγω των συμπεριφορών που αναπτύσσονται και από τους δύο συντρόφους μέσα στη συμβίωση. Ρόλοι και συνήθειες που τις περισσότερες φορές επιδρούν αρνητικά στην επιθυμία για σεξουαλική επαφή και την έλξη που αισθάνονται ο ένας για τον άλλο. Η ψυχική επαφή και η επικοινωνία περιορίζονται, ενώ η σεξουαλική επιθυμία σχεδόν χάνεται πίσω από τους διάφορους εγωισμούς.

Πολλές φορές το κάλεσμα που γεννούν ο πόθος και η έλξη για το σύντροφο ακυρώνεται μπροστά στο θυμό, την απογοήτευση και την άρνηση λόγω της κακής ψυχικής επαφής των δυο συντρόφων. Τα συναισθήματα αυτά, μάλιστα, με τον καιρό κυριαρχούν έναντι της τρυφερής προσέγγισης. Το ζευγάρι βάζει τη σεξουαλική του έκφραση πίσω από τις αναγκαστικές επιταγές που χρεώνει ο γάμος και ο ερχομός του παιδιού ουσιαστικά τελειώνει τη σεξουαλική αναζήτηση, αφήνοντας μόνο μια γεύση από σεξ, και φλερτ. Ένα σπίτι που γίνεται τυραννικό και καταπιεστικό, ένα παιδί που όσο μεγαλώνει «φορτώνει» τους δύο γονιούς, οι οποίοι, παγιδευμένοι στις υποχρεώσεις, χάνουν το συντροφικό τους ρόλο και οδηγούνται σε αποξένωση, ακόμη και σε απομόνωση μέσα στο ίδιο δωμάτιο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η σχέση με το παιδί είναι σχέση στρατηγικής.

Το σχέδιο δράσης πρέπει να είναι καλά μελετημένο, διότι ακόμη και εκεί που υπάρχει ψυχικό βάθος και επικοινωνία, το σεξ ως επιθυμία και κάλεσμα μπορεί να χάσει σημαντικό έδαφος αν δεν προστατευθεί και οριοθετηθεί από την παρουσία του παιδιού μέσα στο υπνοδωμάτιο. Ο ελληνικός γάμος, άλλωστε, χαρακτηρίζεται από την παιδική παρουσία στο κρεβάτι των γονιών και από τη σεξουαλική απουσία στο κρεβάτι των εραστών! Γι’ αυτό και οι πόρτες των υπνοδωματίων τόσο του παιδιού όσο και των συντρόφων-γονιών πρέπει να περικλείουν ξεκάθαρες εικόνες.

Τι συμβαίνει τις περισσότερες φορές;

Η σεξουαλική επαφή των δύο συντρόφων χάνεται όταν η διάθεση να εκφράσει ο ένας τις αισθήσεις του στον άλλον παγώνει μπροστά στην ανοιχτή πόρτα που το παιδί εύκολα παραβιάζει. Έτσι, οι Έλληνες γονείς έχουν καταλήξει να ζουν συνεχώς με το φόβο του αιφνιδιασμού και της απρόσκλητης παρουσίας του τέκνου τους λόγω ενός εφιάλτη ή μιας νυχτερινής ανησυχίας. Ακόμα και η αίσθηση ότι «το παιδί μάς ακούει» μειώνει ουσιαστικά τη σεξουαλική προκλητικότητα, τη διάθεση και το κάλεσμα, αφού... «θα εκτεθούμε απέναντι στο γονεϊκό μας ρόλο». Το αποτέλεσμα; Η ηθική πλευρά της γονεϊκής υπευθυνότητας ακυρώνει την «ανήθικη» πλευρά της συντροφικής σεξουαλικότητας με αποτέλεσμα οι γονείς να μην απολαμβάνουν πλέον τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις.

Παράλληλα, το ερωτικό ενδιαφέρον μεταξύ των συντρόφων φαίνεται να χάνεται καθώς με την πάροδο του χρόνου ο άνδρας και η γυναίκα αδιαφορούν για όσα τους κάνουν ελκυστικούς. Καθώς περνά ο καιρός, παίρνουν βάρος, δεν γυμνάζονται και συχνά δεν φροντίζουν καν το ντύσιμό τους, συχνά, δε, ούτε και την προσωπική τους υγιεινή. Το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη σεξουαλική τους ζωή, που δεν φαίνεται πλέον απαραίτητη σε κανέναν από τους δύο. Έτσι, ακόμα και όταν φέρνουν την ιδέα στο μυαλό τους, την εγκαταλείπουν αφού οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοούν. l

Πώς θα σώσουμε το γάμο μας;
- Συχνά μέσα στο γάμο χάνεται το ερωτικό ενδιαφέρον μεταξύ των συντρόφων.
- Πρέπει, όμως, να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε μόνο γονείς και σύντροφοι, αλλά και εραστές.
- Πολλοί άνδρες και γυναίκες φαίνεται να ξεχνούν και να χάνουν το ρόλο τους ως εραστές.
- Η ύπαρξη σεξουαλικής ζωής φυσικά και αποτελεί σημάδι υγείας μέσα σε ένα γάμο.
- Η απουσία οριοθέτησης της συμπεριφοράς και της παρουσίας του παιδιού μπορεί να επηρεάσει τη σχέση των δύο συζύγων.
- Συμπεριφορές όπως το να προσέχουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, να μην παχαίνουμε, να φλερτάρουμε με το σύντροφό μας και να φροντίζουμε να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας μικροεκπλήξεις μπορεί να σώσουν μία σχέση.



πηγη:myself
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

Bookmark and Share


SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: