Αφράτη, λεπτή, τραγανή ή παραδοσιακή; Η ζύμη πίτσας αποτελείται κυρίως από αλεύρι, προζύμι ή μαγιά και νερό. Την απολαμβάνουμε στο σπίτι συνήθως μπροστά στην τηλεόραση.
Θερμίδες
Η αφράτη ζύμη έχει περισσότερες θερμίδες από την λεπτή ζύμη και την παραδοσιακή.
Αποφύγετε την πίτσα που η ζύμη της είναι γεμιστή με τυρί, διότι σε αυτήν την περίπτωση οι θερμίδες θα εκτοξευτούν! Να παραγγείλετε την πίτσα σας με λιγότερο τυρί. Το πιο πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά είναι η παρμεζάνα και το τσένταρ, και το πιο φτωχό η μοτσαρέλα και η φέτα.
Συγκεκριμένα, 30 γρ. τυρί:
Παρμεζάνα: 138 θερμίδες
Tσένταρ: 114 θερμίδες
Kασέρι: 99 θερμίδες
Mοτσαρέλα: 80 θερμίδες
Φέτα: 75 θερμίδες
Αποφύγετε να παραγγείλετε πίτσα με πολλούς συνδυασμούς τυριών. Επίσης καλό θα είναι να επιλέγετε πίτσα με λαχανικά, που είναι πιο φτωχά σε θερμίδες όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα, ελιές.
Αν επιλέξετε να προσθέσετε αλλαντικά ή κρεατικά στην πίτσα σας, να επιλέξετε κοτόπουλο, ζαμπόν και τόνο γιατί το μπέικον, το λουκάνικο, το πεπερόνι θα υπερδιπλασιάσουν τις θερμίδες και το λίπος.
Πηγη:zougla.gr
0 σχόλια: